Erişilebilirlik

“Mehmet Şimşek'le Ekonomi Yönetimi Hazırlığı”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, “aktif siyaseti düşünmediğini” söyleyen eski Başbakan Yardımcısı ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Erdoğan, Mehmet Şimşek koordinasyonunda bir ekibin ekonomi politikalarını daha da güçlendirmek için hazırlıklar yürüttüğünü söyledi.

Erdoğan dün akşam 24 TV, 360 ve tv4 ortak canlı yayınında yaptığı açıklamada, "enflasyondaki düşüşün günlük hayata daha belirgin şekilde yansımasını sağlamak için gereken adımları attıklarını" kaydederek, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki dönem ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için şimdiden ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Uzun yıllar ekonomi yönetimimizde yer alan Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda bir ekip, bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığımızda, Merkez Bankamızda, diğer birimlerimizde yürütülen çalışmalar var. İnşallah seçimden sonra bunların hepsini bir araya getirip ekonomi politikamızı daha güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz."

"Erdoğan ile Şimşek anlaştı" iddiası

Gazete Oksijen’de dün yayınlanan bir habere göre Şimşek’in, seçim sonrası sorumluluk almak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile anlaştığı iddia edilmişti.

Gazetenin kendi kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre,
Erdoğan ve Şimşek daha geniş kapsamlı bir görev için mutabakata vardı. Buna göre, Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenecek. Şimşek’in kilit görevlere yönelik atamalarda söz sahibi olma konusunda da Erdoğan’dan teminat aldığı iddia edildi.

Mehmet Şimşek geçen ay Erdoğan’la görüşmüş ve görüşme sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kendi alanına giren her konuda istenen desteği vermeye hazır olduğunu, ancak yurt dışında finans kuruluşlarındaki işleri sebebiyle aktif siyasete girmeyi düşünmediğini belirtmişti.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG