Erişilebilirlik

Meksika'da Kaçırılan İki Amerikalı Ölü Bulundu


Meksika'nın kuzeyinde Amerika sınırındaki Tamaulipas eyaletinde Cuma günü kaybolan dört Amerikan vatandaşından ikisinin sağ olduğu, ikisininse öldüğü bildirildi.

Tamaulipas Valisi Americo Villareal, Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un günlük basın toplantısını yaptığı sırada, "Dört kişiden ikisinin öldüğü, birinin yaralı olduğu, diğer kişininse sağ olduğu Adalet Bakanlığı tarafından doğrulandı" dedi.

Meksika'da Kaçırılan İki Amerikalı Ölü Bulundu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:04 0:00

Lopez Obrador, Amerikan medyasının kayıp Amerikalılar'la ilgili haberlerini eleştirdi ve medyayı sansasyon yaratmakla suçlayarak, "Amerika'da Meksikalılar'ı öldürdüklerinde böyle olmuyor, mumya gibi susuyorlar" ifadelerini kullandı.

Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador
Meksika Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador

Meksika Cumhurbaşkanı, "Bu olayın ülkemizde olmasından gerçekten üzüntü duyuyoruz" dedi.

ABC News, dün, Meksika'da kayboldukları bildirilen dört Amerikan vatandaşının kimliklerini Latavia "Tay" McGee, Shaeed Woodard, Zindell Brown ve Eric James Williams olarak açıklamıştı.

Amerikalılar'dan birinin bir akrabası, dün, dört kişinin Güney Carolina eyaletinden Meksika'ya birlikte gittiklerini, seyahatin amacının, içlerinden birinin Teksas eyaletinin Brownsville kasabasının Meksika sınırı tarafındaki Matamoros'ta karın gerdirme ameliyatı yaptırması olduğunu söyledi.

Yetkililer, geçen hafta dört Amerikalı'nın kaçırıldığı sırada olay yerinde bulunan bir Meksikalı'nın öldürüldüğünü söyledi.

Meksikalı bir yetkili, Reuters haber ajansına, kaçırılanlar arasındaki iki erkeğin ölü bulunduğunu söyledi. Yetkili, bir kadın ve bir erkeğin sağ olarak bulunduğunu, güvende ve yetkililerin himayesinde olduklarını kaydetti.

Meksika Cumhurbaşkanı Lopez Obrador, Tamaulipas'taki kaçırma olayıyla ilgili olarak bir kişinin gözaltına alındığını belirtti.

ABD Adalet Bakanı: "Sorumluları tespit etmek için her şeyi yapacağız"

Adalet Bakanı Merrick Garland olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iki ABD vatandaşının Amerika'da tedavi altına alındığını kaydetti.

Hayatını kaybeden ABD vatandaşlarının ailelerine başsağlığı dileyen Adalet Bakanı, "Amerikan vatandaşlarına yönelik bu saldırıdan sorumlu olanları tespit etmek, bulmak ve adalete hesap vermelerini sağlamak için yetkimiz dahilinde her şeyi yapacağız" dedi.

Tamaulipas saldırıların en çok yaşandığı eyaletlerden

Tamaulipas, uzun zamandır Meksika'nın en çok şiddet eylemine sahne olan eyaletlerinden biri.

Birbiriyle sık sık çatışan Meksika Körfezi bölgesinin güçlü uyuşturucu kartellerinin egemenliğindeki Matamoros'ta şiddet uzun yıllardır sürüyor. Sadece Tamaulipas eyaletinde binlerce Meksikalı'nın kaybolduğu biliniyor.

Dört Amerikalı'nın Cuma günü Tamaulipas eyaletinin sınır kenti Matamoros'a beyaz bir minibüsle girdikleri kaydedildi.

Meksika'daki ABD Büyükelçiliği'ne göre silahlı kişiler, Meksika'ya girdikten kısa süre sonra minibüsteki yolculara ateş açtı ve olay yerinden kaçmadan önce yolcuları bir başka araca bindirdi.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG