Erişilebilirlik

Mersin'de CHP'li Seçer Mazbatasını Aldı


Mersin'de CHP'li Seçer Mazbatasını Aldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 31 Mart yerel seçimlerinden 8 gün sonra mazbatasını aldı. Seçer “Artık hizmet başlıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Seçer, geçen hafta pazar günü yapılan seçimi, en yakın rakibi Hamit Tuna’nın yaklaşık beş puan önünde tamamlamıştı. Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Tuna yüzde 40.99, Vahap Seçer ise yüzde 45.09 oranında oy almıştı.

MHP seçimlerin ardından itiraz etti ancak sonuç değişmedi. Seçer bir hafta gecikmeli bir şekilde mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras'tan aldı. Mazbata töreninde konuşan Seçer, “Hukuki süreçten doğan bir gecikme yaşandı, doğaldır. Bizimle tatlı bir rekabet içinde olan rakiplerimiz yasal haklarını kullandılar. İl, ilçe seçim kurullarına itirazlar oldu ama sonuç itibarıyla İl Seçim Kurulu da karar verdi ki Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı Vahap Seçer kazanmıştır. Umut ediyorum bundan sonra bize güvenen, bize inanan hemşehrilerimizin güven ve inançlarını boşa çıkarmayacağız. Artık mesai başlıyor, hizmet başlıyor. Mersin’i ve Türkiye’yi daha güzel günler bekliyor.” dedi.

Seçer Adalet Sarayı’ndaki törenin ardından Cumhuriyet Meydanı’na gitti, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından "Taş Bina" olarak anılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geçti ve devir teslim törenine katıldı.

Kocamaz’dan tebrik

Seçer’i, İYİ Parti ve sonrasında Demokrat Parti’den adaylığı reddedilen eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz karşıladı. Kocamaz, Seçer ve eşine çiçek verdi, tebrik etti. Kocamaz, “Bu görevi hakkaniyetle yaptığınız sürece bazılarını karşınıza, bazılarını da yanınıza alırsınız. Ama benim sayın başkandan talebim; boynuzun kulağı geçmesi, bu hizmet atağının bizim de ötemizde daha da başarılı olması ve kazananın Mersin olması. Biz hakkaniyetle, gönül rahatlığıyla yaptığımız hizmetlerden dolayı mutluyuz. Ama isteğimiz, Mersin halkının daha da mutlu olabilmesi, hizmetlerin kaldığı yerden artarak devam etmesi” dedi.

Seçer ise Kocamaz’ın adaylığının reddiyle sonuçlanan süreci şöyle değerlendirdi: "Arzu ederdim ki, demokrasi adına Mersin böyle bir hadiseyle karşılaşmasın. Ben o zaman da söyledim; ‘Bu, demokrasiye yapılmış bir suikasttır’ değerlendirmesi yaptım. Aynı değerlendirmem devam ediyor. Ancak, diğer taraftan demokrasi yarışı, ufak tefek münferit birkaç hadisenin dışında kimsenin burnunun kanamadan bitmesi, hepimiz adına, ülkemiz, Mersin adına sevindirici. Bu yarışın kazananı Cumhuriyet Halk Partisi ve Vahap Seçer olmuştur ama aslında Mersin kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır.”

Kocamaz, tekrar aday gösterilmeyince partisi MHP’den istifa etmiş ve İYİ Parti’ye geçmişti. Adaylık başvurusunun son günü belgelerinin yetişmediği gerekçesiyle adaylığı reddedilmiş, bir son dakika formülü olarak Demokrat Parti’den aday olmak istemişti. Ancak YSK buna da izin vermedi, Kocamaz’ın yerine İyi Parti’nin kurucularından eski bakan Ayfer Yılmaz DP’den aday oldu. Yılmaz seçimi üçüncü tamamladı.

“Tasarruf önceliğimiz"

Devir teslim töreninin ardından balkon konuşması yapan Seçer, şunları söyledi: “Öncelikle mali tabloya bakacağız, çünkü çok büyük sözlerimiz var. Ne demiştik; sıra dışı bir belediye başkanı olacağız. Sıra dışı bir belediyecilik anlayışı olacak. 'Vahap Seçer’den çok şey bekleyin.' dedik. Önce israftan kaçınacağız. Tasarruf önceliğimiz olacak. Kaynakları daha akıllı kullanacağız.”

“100 günde büyük değişim”

Vahap Seçer görevinin ilk 100 gününde kentte büyük değişimler yaşanacağını savundu. Seçer, "İlk 100 günde öncelikli konuları hemen önümüze koyacağız ve o proje ile faaliyetler hayata geçecek. Yoksul ve dar gelirli vatandaşlarımın benden beklentisi var. Herkes su fiyatlarından şikayetçi. İlk 100 günde su fiyatları düşecek. Öğrenciler, gençler, ‘Toplu taşıma ücretleri harçlığımızdan epey bizi sıkıntıya sokuyor.' diyorlar. Onlarla ilgili ilk 100 günde düzenleme gelecek. İnsanların en büyük sorunu çocuklarına işsizlik, aşsızlık. Biz de şunu söyledik. Yatırımcı bir Belediye Başkanı olarak Mersin’i bir yatırım üssü haline getireceğiz. Onun için ilk etapta Mersin Yatırımcı Girişimci Danışma Merkezi’ni kuracağız. Hemen ayağımızın tozuyla Mersin’e nasıl yatırımcı çekebiliriz onların arayışına gireceğiz. Ekonomimizin itici gücü 65 bin esnafımız var. Onlara ilişkin belediyeyle olan ilişkilerini çarçabuk sağlamak için, sorunlarına çare olmak için 'Esnaf Masası’nı oluşturacağız. Sosyal belediyecilik bizim, yani sosyal demokratların en önem verdiği konuların başında gelir. Bu kentin fakirine, fukarasına, bu kentin garibine, gencine, yaşlısına, engellisine, kadınına, çocuğuna sahip olacak projelerimiz hayata geçecek. Kadınları ve çocukları çok önemsiyorum. İlk 100 günde verdiğimiz söz yerine gelecek. Kadın ve Çocuk Daire Başkanlığı kurulacak ve başında bir kadın daire başkanı olacak” dedi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG