Erişilebilirlik

Meta’dan bilgisayar kodu yazacak yeni bir yapay zeka modeli


Facebook’un çatı şirketi Meta bilgisayar kodlarının yazılmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir yapay zeka modeli çıkaracağını açıkladı.
Facebook’un çatı şirketi Meta bilgisayar kodlarının yazılmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir yapay zeka modeli çıkaracağını açıkladı.

Facebook’un çatı şirketi Meta dün, bilgisayar kodlarının yazılmasına yardımcı olmak için tasarlanmış bir yapay zeka modeli çıkaracağını açıkladı.

Sosyal medya devi Meta, bir blog yazısında, yapay zeka destekli modeli Code Llama’nın insan metni komutlarıyla kod yazabileceğini ve aynı zamanda kod tamamlama ve hata ayıklama için kullanılabileceğini söyledi.

Meta, Code Llama’nın ücretsiz olarak kullanıma sunulacağını açıkladı.

Geçen yılın sonlarında OpenAI şirketinin yapay zeka destekli ChatGPT sohbet robotunu piyasaya sürmesinden bu yana, girişimciler ve şirketler iş süreçlerini iyileştirmek ve daha güncel kabiliyetlere sahip olmak için yeni ortaya çıkan üretken yapay zeka pazarına akın etti.

Facebook ve Instagram'ın sahibi Meta, bu yıl, Microsoft destekli OpenAI ve Alphabet'in Google’ı tarafından piyasaya sürülen modellere ciddi bir meydan okuma olarak çoğu ücretsiz olan bir dizi yapay zeka modeli yarattı. Bunların arasında Llama isimli açık kaynaklı bir dil modeli de yer alıyor.

Meta, yeni yapay zeka modelinin en güncel Llama 2 dil modeli üzerine kurulduğunu ve farklı biçimlerde mevcut olacağını söyledi.

Şirket yeni yapay zeka modeliyle, Microsoft’un kod yazma aracı GitHub Copilot ile rekabet etmeye hazırlanıyor.

Meta, Code Llama'nın Python, Java ve C++ gibi popüler kodlama dillerini desteklediğini ve genel metin görevlerinde kullanılmasının önerilmediğini söyledi.

Forum

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG