Erişilebilirlik

MHP: 'Seçmen Oynanan Oyunun Farkında'


MHP: 'Seçmen Oynanan Oyunun Farkında'
MHP: 'Seçmen Oynanan Oyunun Farkında'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Türkiye’nin kuruluş felsefesinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını, “seçmenin oynanan oyunun farkında olduğunu” söyledi. Tunca Toskay, partisinin önceliklerini, bakış açısını anlattı.

“2023 Yılına Doğru Yükselen Ülke Türkiye Sözleşmesi” başlıklı seçim beyannamelerinde “Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) siyasi misyonu, Türkiye merkezli yeni bir medeniyet ve yeni bir dünya tesis etmektir,” deniyor. Beyannamede 2023 yılına kadar ulaşılması öngörülen hedefler sıralanıyor. Öne çıkan bazıları şöyle: “Yüksek demokrasi standartlarını yakalamak; yargı bağımsızlığını ve hukukun üstünlüğünü teminat altına almak; hak ve özgürlükleri dünya standartlarına çıkarmak; siyasi ahlakı tesis etmek; yolsuzluk ve yozlaşmanın kökünü kurutmak; içerde huzurlu ve güvenli, dışarıda onurlu ve itibarlı bir ülke olmak; gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek, işsizlik ve yoksulluğu ortadan kaldırmak…”

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya milletvekili adayı Tunca Toskay, Türkiye’nin kuruluş felsefesinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını, “seçmenin oynanan oyunun farkında olduğunu” söyledi: “Seçmen Türkiye’de oynanan oyunun farkında. Seçimden sonra Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulduğu felsefenin tamamen rafa kaldırılacağını ve Türkiye’nin ciddi bir bölünme tehlikesi içinde olduğunu Türk milleti ve Türk vatandaşı gayet iyi algıladı.”

Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Toskay, Türkiye’nin önündeki en büyük sorunları şöyle sıraladı: “İki tane önemli sorun var: Dış destekli Türkiye’yi bölmeyi amaçlayan terör sorunu, terör örgütü sorunu var. Ekonomik sorunlar içerisinde en önemlisi işsizlik, alarm veren düzeyde olan ticaret açığı ve cari açık.”

Toskay, üretici ve rekabet eden bir ekonomik modelin gerekliliğini anlattı: “Biz üreten ve rekabet eden bir ekonomik model koyacağız. Uyuşturucu gibi sıcak paraya alışmış bir ekonominin uzun süre sürdürülemeyeceğini düşünüyoruz.”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin barajı aşıp aşamayacağı bu seçimde merak edilen konuların başında geliyor. Özetle MHP’nin barajı aşıp aşamayacağı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki dağlımı ve neticesinde anayasa çalışmaları dahil parlamentodan çıkacak kararları etkileyebileceği için bu partinin alacağı oy oranı belirleyici olacak. Geçen ay internette yayınladığı seks videoları, Milliyetçi Hareket Partisi’nin altısı üst düzey yetkili, 10 üyesinin istifasına yol açtı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’ni (AKP) siyasi oyunlar tezgahlamakla suçladı. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, suçlamaları reddetti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Antalya milletvekili adayı Tunca Toskay, gelişmelerden kaygı duymadıklarını söyledi: “Hayır, hiç kaygılı değiliz. Bunun merkezinin nerede olduğunu tahmin edebiliyoruz. Ama somut şeyler söyleyip spekülasyon yapmam. Bir değerlendirmemiz var. Bu camia çok önemli bir siyasi tecrübeye sahip. Biz bunların üstesinden geliriz. Türk milliyetçilerini de bu operasyonlar yıldırmaz.”

Toskay, Türkiye’de yapılan kamuoyu yoklamalarını da reddetti ve bunların seçmeni yönlendirmeyi hedeflediğini savundu: “Kesinlikle o rakamların doğru olmadığını, tamamen yönlendirmeye yönelik araştırmalar olduğunu biliyoruz. Kanaatimiz bu.”

XS
SM
MD
LG