Erişilebilirlik

MİT'ten kırmızı bültenle aranan PKK yöneticisine operasyon


Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın yürütme konseyi üyesi Abdurrahman Çadırcı'ya Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'da operasyon düzenledi.

VOA Türkçe’nin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK'nın yürütme konseyinde yer alan, "Esad Faraşin" ve geçmiş dönemde Avrupa'da sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğü için "Esad Avrupa" kod adlarını kullanan Abdurrahman Çadırcı, MİT tarafından hedef listesine alındı.

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Çadırcı'nın Suriye'de olduğu bilgisine ulaşan MİT'in, bu ülkenin kuzeyindeki Kamışlı kentinde düzenlediği operasyonla Çadırcı’yı ''etkisiz hale getirdiği'' bildirildi.

Çadırcı'nın, 1997-1999 döneminde Avrupa'da, 2000'de de Irak’ın kuzeyindeki Kandil'de PKK için faaliyette bulunduğu biliniyordu.

2001'den itibaren kırmızı bültenle aranan Çadırcı'nın, örgütün Irak'ın kuzeyindeki ve Avrupa'daki faaliyetlerinde rol aldığı, 2018'den bu yana ise PKK/KCK'nın yürütme konseyinde yer aldığı kaydedildi.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG