Erişilebilirlik

Mitchell’in İkna Turunda Beklenen Gelişme Sağlanamadı


Mitchell’in İkna Turunda Beklenen Gelişme Sağlanamadı
Mitchell’in İkna Turunda Beklenen Gelişme Sağlanamadı

İsrail ve Filistin liderleri Amerika’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell’la ayrı ayrı görüştü. Görüşmelerde İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşimleri ile ilgili önemli bir ilerleme kaydedilemedi.

Filistinli yetkililer Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın yerleşim sorunu çözülene kadar İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmeyi planlamadığını açıkladı. Ancak müzakerecilerin görüşmeleri sürdürmesi bekleniyor.

Özel Temsilci Mitchell, Filistinli yetkilileri barış görüşmelerini sürdürmeleri konusunda ikna etmeye çalışıyor. Mitchell bugün İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’la ayrı görüşmelerde bir araya geldi.

Filistin, görüşmelerin devamı için İsrail’in Batı Şeria’daki Yahudi yerleşimlerinin inşaatlarının dondurulması kararını uzatmasını şart koşuyordu. Ancak İsrail, Pazar günü sona eren moratoryumu uzatmadı. Filistinliler, görüşmelere devam etmek için bunun en önemli konulardan birisi olduğunu söylüyor.

İsrail basınında çıkan haberlere göre Netanyahu Amerika’nın moratoryumun 60 gün daha uzatılması karşılığında sunduğu teşvikleri de kabul etmedi.

Mahmud Abbas da dün de Mitchell’le görüşmüş ve gelecek hafta Arap liderlerle yapacağı görüşmelerde İsrail’le barış müzakerelerine devam edip etmeme konusunda fikir alacağını belirtmişti.

XS
SM
MD
LG