Erişilebilirlik

Moloz Döküm Alanları Karşısında “Yaşam Nöbeti”


Depremin en çok etkilediği kent Hatay’da enkaz kaldırma ve moloz döküm işleminin sağlıksız bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çeken depremzedeler, “Yaşam Nöbeti” adıyla eylem başlattı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay önceki gün jandarmanın müdahale ettiği depremzedelere destek olmak için moloz döküm alanına gelerek yetkililere çağrıda bulundu.

Moloz Döküm Alanları Karşısında “Yaşam Nöbeti”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:56 0:00

Hatay'da molozlara karşı başlatılan Yaşam Nöbeti eylemi 4'üncü gününde de sürdü. Samandağ ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde dökülen molozların bulunduğu yere gelen depremzede halkın yanısıra siyasi parti temsilcileri, sağlıkçı ve ekolojistler çevreci eyleme destek verdi. Eyleme katılanlar "Molozları yaşam alanlarında istemiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

Yaşam alanlarına dökülen enkazın insan sağlığını çok ciddi şekilde etkilediğini belirten vatandaşlar, haklı eylemlerinde güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmek istemediklerine vurgu yaparak, yetkililere çağrıda bulundu.

"Kendi kurdukları çadır kentin dibine moloz döken anlayışla mücadele ediyoruz"

Moloz döküm alanındaki basın mensuplarına açıklama yapan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu ise, depremde yakınlarını ve evlerini kaybedenlerin şimdi de sağlıklarını kaybetmemek için mücadele ettiklerini vurgulayarak, “Bu seçimde hükümet gidecek bundan hiç şüphemiz olmayacak. Ama gelecek olan iktidara; 'Bundan sonra hiçbir uygulama AKP-MHP iktidarı gibi olamaz’. Gelecek olan herkes bunu bilmek zorunda" dedi.

"Kendi kurdukları çadır kentin dibine moloz döken anlayışla mücadele ediyoruz" diyen Atay, üzerinden büyük bir afet geçmiş bir şehrin kendi acılarını yaşayamadığını söyledi.

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu
Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu

Su, çadır, barınma gibi en temel ihtiyaçlar için 60 gündür mücadele ettiklerini söyleyen Atay, "Şimdi de bu toz toprağın içinde, içinde ne gibi kimyasalların olduğunu bilmediğimiz, ayrıştırılmayan, bir girişimde bulunulmayan ve insanların zorlukla buldukları çadırlarıyla kendi evlerinin yaşam alanları oluşturdukları yerlerde molozlarla uğraşıyoruz" diye konuştu.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG