Erişilebilirlik

Mısır Ordusu Mübarek’in Yetkilerini Devretmesini Destekliyor


Mısır Ordusu Mübarek’in Yetkilerini Devretmesini Destekliyor
Mısır Ordusu Mübarek’in Yetkilerini Devretmesini Destekliyor

Mısır ordusu, Cumhurbaşkanı Mübarek’in yetkilerini yardımcısına devretmesini desteklediğini açıkladı, hayatın normale dönmesi çağrısında bulundu.

Yüksek Askeri Şura tarafından yayınlanan bildiride, Mübarek’in önerdiği reformların uygulamaya konulacağı ve 30 yıldır süren sıkıyönetimin belirli bir süre içinde kaldırılacağı belirtiliyor.

Askeri bildiride, Eylül ayında cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağı da vurgulanıyor ve göstericilerden evlerine dönmeleri isteniyor.

Bu arada çeşitli kentlerle birlikte, Kahire’de, Tahrir Meydanı’nda toplanan yüz binlerce kişinin çağrıyı dikkate alıp almayacağı belli değil. Şiddet olayları çıkmaması için meydana giden yolları ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bulunduğu Heliotropolis semtini askeri birlikler koruyor.

Öte yandan Başkan Barack Obama, Mübarek’in yönetimi yardımcısına devredeceği yönündeki açıklamayı, demokratik değişim isteyen göstericilerin taleplerini karşılaması açısından yeterli bulmadığını bildirdi.

Mübarek’in dün gece yaptığı ve istifa etmeyi reddettiği açıklamasının ardından Obama, “Kahire hükümetinin demokrasiye samimi geçiş konusundaki ciddiyetinden ikna olmadığını” söyledi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, “Mısır hükümeti, gerçek demokrasi yönünde güvenilir, somut ve belirsiz olmayan bir yol izlemeli. Ancak şu ana kadar bu fırsatı değerlendirmiş değil,” denildi.

Tahrir Meydanı, şu saatlerde, 18 gündür devam eden rejim karşıtı gösterilerin en büyüğüne sahne oluyor.

XS
SM
MD
LG