Erişilebilirlik

Mueller Raporu'nun Tamamı Yayınlanacak mı?


Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi’nin Adalet Komisyonu’nda yapılan oylamada Özel Savcı Robert Mueller’ın Rusya raporunun tamamının ve elde ettiği delillerin açıklanmasını zorunlu kılan celbin yayınlanması oy çokluğuyla kabul edildi.

Cumhuriyetçiler’in karşı çıktığı karar 17’ye karşı 24 oyla geçti. Karar Komisyon başkanı Jerrold Nadler’ın Mueller’ın soruşturmasının bulgularını açıklaması için emir çıkartmasına olanak sağlıyor.

Karar ayrıca aralarında Steve Bannon ve eski Beyaz Saray hukuk danışmanı Donald McGahn’ın da aralarında bulunduğu Başkan Trump’ın beş eski yardımcısının Mueller’ın soruşturması sırasındaki tanıklıklarının yayınlanmasını da içeriyor.

Özel Savcı Robert Mueller, 2016 seçimlerinde Trump'ın seçim ekibiyle Rusya arasında işbirliği olup olmadığını ve Trump'ın adaleti engelleyip engellemediğini soruşturuyordu.

22 ay süren soruşturmanın sonunda Mueller Adalet Bakanlığı'na yaklaşık 400 sayfalık bir rapor sundu.

Adalet Bakanı William Barr kendi deyimiyle raporun önemli sonuçlarını 4 sayfada özetledi.

Barr, Mueller'ın Trump ve seçim ekibinin Rusya'yla işbirliği yapmadığı sonucuna vardığını, adaleti engelleme konusunda suçlama yöneltmediğini ancak temize de çıkarmadığını kaydetti.

Demokratlar Barr'ın yaklaşık 400 sayfalık raporu bu şekilde özetlemesine tepki göstermiş ve raporun tamamının yayınlanmasını istemişti.

Barr da raporun bazı unsurlarının kamuoyuyla paylaşılmayacağını ama büyük bir bölümünün Kongre'ye sunulacağını kaydetmişti.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG