Erişilebilirlik

Mülteci Kampındaki Çocuklara Atla Terapi


Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaş dolayısıyla yüzbinlerce sivil başka ülkelere sığındı. Yalnızca Gaziantep’e yarım milyon kişi sığındı.

20 Haziran Dünya Mülteci Günü dolayısıyla Türkiye Jokey Kulübü tarafından Nizip Geçici Barınma Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte savaş mağduru mülteci çocuklar atlara bindirildi. Müzik eşliğinde sırayla atlara bindirilen çocuklar mutluluklarını diğer oyun gruplarında oynayarak gösterdiler.

Mülteci Kampındaki Çocuklara Atla Terapi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:50 0:00

Konuyla ilgili VOA Türkçe ’ye konuşan TJK Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Aylin Sevim, çocukların yüzlerindeki gülümsemenin her şeyden önemli olduğuna dikkat çekerek, "Dünya genelinde çeşitli sebeplerden dolayı ülkesini terk etmek zorunda kalan milyonlarca insan mülteci olarak yaşıyor. Türkiye’de bulunan 4 milyon mültecinin 2 milyona yakını çocuklardan oluşuyor. Biz de bu anlamlı günde Türkiye Jokey Kulübü olarak pony atlarımızı mülteci çocuklarla bir araya getirerek, onların göç sırasında yaşadığı travma ve sıkıntıları bir nebze de olsa unutmalarını sağlamak ve keyifli vakit geçirmek amacıyla bu aktiviteyi organize ettik. Her birimiz bu zorunlu misafirlikten ötürü üzerimize düşeni yapmakla yükümlüyüz. Çünkü bu çocuklar sorumlu olmadıkları bu durumun tüm sorunları ile baş etmek zorundalar. Kulübümüzün önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan Pony Clup projemize 2014 yılında start verdik. Türkiye genelinde yılda 30-35 il ziyaret etmeye çalışıyoruz. Beş yılda 65 bin çocuğu atlarla buluşturduk. Bugün de mülteci çocukları unutmadık" ifadelerini kullandı.

Atların psikolojik tedavisi

Atların psikolojik tedavi edici özelliğinin bulunduğunu belirten Sevim, "Bu kapsamda bizim TJK olarak bir diğer önemli sosyal sorumluluk projelerimiz de ‘Atla Terapi’ Merkezlerimizdir. Engelli çocuklara Ücretsiz olarak sunduğumuz bu hizmetten çeşitli engel grubundaki çocuklar faydalanabiliyor. Atın ritmik hareketleri omurilik ve sinir sistemini uyardığı için çocukların hem fiziksel hem de psikolojik gelişimlerine katkı sağlıyor. Bugün burada bin mülteci çocuk var. Bizde atlarımızla ve çeşitli aktivitelerimizle onlara tüm gün boyunca unutamayacakları bir gün yaşatmaya geldik. Bir yoğunluk oldu ama çocukların yüzlerindeki gülümseme inanın her şeye değdi. Çocukların bu kadar eğlendiğini ve mutlu olduğunu görmek ekip olarak bizleri de çok mutlu etti. TJK'nın böyle değerli bir projesini çocuklarla buluşturduğum için gururluyum" şeklinde konuştu.

897 aile 3 bin 632 kişinin yaşadığı kampta yaklaşık bin çocuk bulunuyor. Türkiye Jokey Kulübü'nün 2014 yılında başlattığı 'Pony Club Şehrinize Geliyor' etkinliğinin 2019 yılı basın lansmanı Gaziantep Nizip'teki Geçici Barınma Merkezi'nde gerçekleştirildi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG