Erişilebilirlik

Murat Mercan Washington Büyükelçiliği’ne Atandı


Cumhurbaşkanlığı'nın Resmi Gazete’de bugün yayınlanan kararıyla 2020 yılı sonunda Dışişleri Bakanlığı’nca belirlenmiş büyükelçi atamalarından bir bölümü kesinleşti. Bugünkü kararnameyle ABD’nin Washington Büyükelçiliği’ne Murat Mercan atandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de bugün yayınlanan 2021/131 sayılı kararla Türkiye’nin dört büyükelçilik makamına yapılan atamalar resmileşti.

Karara göre, Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç Dışişleri Bakanlığı merkeze çekildi ve yerine Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği görevini yürütmekte olan eski AKP milletvekili Murat Mercan atandı.

Mercan’ın boşalttığı Tokyo Büyükelçiliği görevine de Dışişleri Bakanlığı Çok Taraflı Siyasi İşler Genel Müdürü Korkut Güngen getirildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü görevini yürüten Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Hami Aksoy da, Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliği’ne atandı. Şimdiki büyükelçi Tanju Bilgiç ise merkeze dönüyor.

Dışişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı görevindeki Mehmet Hakan Olcay Dublin Büyükelçiliği’ne getirildi. Şimdiki büyükelçi Levent Murat Burhan’ın merkeze atanmasına karar verildi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG