Erişilebilirlik

Musk’tan “Görevimden Ayrılayım mı?” Anketi


Twitter'ın CEO'su Elon Musk dün akşam Fransa ile Arjantin arasında oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası final maçını izledi.
Twitter'ın CEO'su Elon Musk dün akşam Fransa ile Arjantin arasında oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası final maçını izledi.

Twitter’ın yeni sahibi ve CEO'su Elon Musk, dün sosyal medya platformunda bir anket başlatarak şirket yöneticiliğinden istifa edip etmemesi gerektiğini sordu ve anketin sonuçlarına uyacağını ekledi.

Bugün sona eren ankete 17 buçuk milyonun üzerinde katılımcı yanıt verdi. Çıkan sonuca göre katılımcıların yüzde 57,5'i Musk'ın Twitter yöneticiliğinden ayrılması yönünde oy kullanırken yüzde 42,5'lik bir kesim, Musk'ın Twitter'ın başında kalmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

Musk’tan “Görevimden Ayrılayım mı?” Anketi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:09 0:00

Milyarder iş adamı, anket sonuçlarının istifa etmesi gerektiği yönünde çıkması halinde ne zaman istifa edeceği konusunda ayrıntı vermedi.


Bir Twitter kullanıcısının olası bir CEO değişikliğine ilişkin yorumuna yanıt veren Musk, "Halef yok" dedi.

Musk geçen ay bir Delaware mahkemesine Twitter'a ayırdığı zamanı azaltacağını ve sonunda şirketi yönetecek yeni bir lider bulacağını söylemişti.

Anket, Twitter'ın Pazar günü yaptığı ve yalnızca diğer sosyal medya firmalarını tanıtmak amacıyla oluşturulan hesapları ve rakip platformlar için bağlantı veya kullanıcı adı içeren içerikleri yasaklayan politika değişikliğinin ardından geldi.

Anketten dakikalar önce Musk özür diledi ve "İleride büyük politika değişiklikleri için oylama yapılacak" şeklinde bir tweet attı. Musk’ın özründen birkaç saat sonra ise Twitter, kullanıcılara platformun Twitter'da diğer sosyal medya platformlarının reklamını yapan hesapları engelleyen bir politikaya sahip olup olmaması gerektiğini soran bir anket başlattı.

Twitter'dan yapılan açıklamada, politika güncellemesinin Meta Platforms'un (META.O) sahibi olduğu Facebook ve Instagram'ın yanı sıra Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr ve Post gibi sosyal medya platformlarından gelen içerikleri etkileyeceği ve çapraz içerik paylaşımına izin vereceği belirtildi.

Kısa bir süre önce sosyal medya platformu Nostr'a yatırım yapan eski Twitter CEO'su Jack Dorsey, Twitter destek gönderisine tek kelimeyle yanıt verdi: "Neden?" Dorsey, Nostr promosyon yasağı hakkında paylaşımda bulunan başka bir kullanıcıya verdiği yanıtta, "mantıklı değil" dedi.

Çinli ByteDance Ltd'nin sahibi olduğu kısa video platformu TikTok listede yer almadı.

Geçtiğimiz hafta Twitter, 2016 yılında sosyal medya platformuna site kararları konusunda tavsiyelerde bulunmak üzere kurulan gönüllü bir grup olan Güven ve Güvenlik Konseyi'ni dağıttı.

Politika değişikliği, aynı zamanda Tesla'nın (TSLA.O) CEO'su olan Elon Musk'ın sosyal ağı satın almasından bu yana Twitter'daki diğer kaotik eylemleri takip ediyor. Üst düzey yöneticileri kovan ve elemanların yaklaşık yarısını işten çıkaran Musk, abonelik hizmeti “Twitter Blue” için ne kadar ücret alınacağı konusunda da kararsız kaldı.

Musk ayrıca milyarderin uçağıyla ilgili kamuya açık verileri yayınlama tartışması nedeniyle birkaç gazetecinin hesabını askıya aldı.

Tepkiler üzere askıya alınan hesapları tekrar açan Musk, kararıyla basın özgürlüğünü ve bilgi alma özgürlüğünü tehdit ettiği gerekçesiyle eleştirildi.

Bu arada, Fransa ile Arjantin arasında oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası final maçını izlemek için dün akşam Katar’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maçın yapıldığı Lusail Stadyumu’nda Elon Musk’la el sıkıştı.

AKP’nin resmi twitter hesabından Erdoğan ile Musk’ın el sıkıştıkları bir fotoğraf paylaşıldı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG