Erişilebilirlik

Musul'da IŞİD'e Karşı Zafer İlanı Bekleniyor


Eski Musul'da bulunan Irak askerleri kutlamalara başladı
Eski Musul'da bulunan Irak askerleri kutlamalara başladı

Irak Devlet Televizyonu, IŞİD’in savunma hattının çöktüğünü, güvenlik güçlerinin önümüzdeki saatlerde Musul’u tamamen kontrol altına alacağını duyurdu.

Devlet televizyonunun sunucusu, “Artık son metreleri görüyoruz ve nihai zafer ilan edilmek üzere” dedi. Musul’un tarihi bölgesindeki güvenlik güçleriyle hareket eden muhabirlerin verdiği bilgiye göre artık saatler kaldı.

Kanala bilgi veren bir ordu sözcüsü de, IŞİD’in savunma hattının çöktüğünü, militanların her bir metre için keskin nişancı ve canlı bombalarla saldırdığını söyledi.

Kaber sitesi Rudaw da aynı iddiayı Irak federal polisine dayandırdı. Polis şefi Raid Şakir, “Birkaç saat içinde Musul tamamiyle kontrol altına alınacak. Son günlerde IŞİD’e ciddi zarar verildi” dedi.

Eski Musul'da bulunan Amerika'nın Sesi muhabiri Kawa Ömer de Irak askerlerinin zafer kutlamalarına başladığını belirtiyor.

IŞİD 2014 yazında Irak’ın kuzeyi ve ortasında çok sayıda bölgenin kontrolünü ele geçirdiği dönemde Musul’u da almayı başarmıştı. Irak güçleri geçen Ekim ayında kenti örgütten geri almak için büyük çaplı bir operasyonu başlatmıştı. Operasyona ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon da havadan ve karadan destek veriyordu.

Sekiz aydır süren operasyonda evlerinden olan sivil sayısının 900 bini bulduğu tahmin ediliyor. Saldırılarda can kaybı binlerle ifade ediliyor. Musul'da altyapı çökmüş durumda, binalar tamamen yıkıldı. Birleşmiş Milletler, temel altyapının kurulmasının en az bir milyar dolara mal olacağını öngörüyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG