Erişilebilirlik

NATO Akdeniz’de Tatbikat Yapıyor


Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yaşanan gerginliğe rağmen iki NATO üyesi ülke, ittifakın Akdeniz’de yaptığı askeri tatbikatta biraraya geldi.

NATO, Aksaz Deniz Üssü’nde aralarında Türkiye ve Yunanistan’ın da bulunduğu 12 NATO ülkesinin katılımıyla askeri tatbikat yapıyor.

“Dynamic Mariner-Mavi Balina 22" isimli 11 Eylül’de başlayan tatbikat, 22 Eylül’e kadar sürecek.

NATO'dan yapılan açıklamaya göre, kriz müdahale tatbikatı "Dynamic Mariner," Türk Deniz Kuvvetleri'nin 12 müttefik ülkenin katılımıyla yaptığı "Mavi Balina" tatbikatı ile birlikte yürütülüyor.

Karargahı İngiltere'de bulunan NATO Müttefik Deniz Komutanlığı (MARCOM) öncülüğündeki “Dynamic Mariner” tatbikatı, NATO Mukabele Kuvveti deniz unsurunu ve NATO kuvvetleri arasındaki müşterek çalışmaları sınama amacı taşıyor.

Tatbikata bu yıl öncekilerden daha fazla askeri varlık katılıyor.

NATO'dan yapılan açıklamada, "Saldırganlığı caydırmak ve ittifakı savunmak için Türkiye'yle ve diğer müttefikler ve ortaklarla yakın çalışmaya devam edeceğiz" ifadesi yer aldı.

Tatbikatta, 12 NATO ülkesinden 50 yüzey unsuru, 5 denizaltı, deniz devriye uçağı ve helikopterler dahil 5 hava unsuru ile 1500 asker görev yapıyor.

Tatbikata, Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Bulgaristan, Kanada, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya, Polonya, Romanya, İspanya ve ABD katılıyor.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG