Erişilebilirlik

NATO Saldırısında Kaddafi'nin Küçük Oğlu Öldü


NATO Saldırısında Kaddafi'nin Küçük Oğlu Öldü
NATO Saldırısında Kaddafi'nin Küçük Oğlu Öldü

Libya lideri Muammer Kaddafi’nin küçük oğlunun evinde bulunduğu sırada yapılan NATO saldırısından sağ kurtulduğu, ancak saldırıda oğlu Seyf-ül Arab ile üç torununun öldüğü bildiriliyor. Libya hükumet sözcüsü Musa İbrahim, 29 yaşındaki Seyf-ül Arab ile üç torunun öldüğü saldırıyı Kaddafi’ye yönelik suikast saldırısı olarak niteledi. Sözcü, Seyf-ül Arab’ın öğrenci olduğunu söyledi.

Sözcü saldırının Kaddafi ve eşinin oğlunu ziyaret ettikleri sırada olduğunu bildirdi. Sözcü evde o sırada birçok başka kişinin de bulunduğunu ve bunlar arasında da yaralananlar olduğunu belirtti.

Libya yetkilileri gazetecileri saldırının yapıldığı eve götürdüler. Gazeteciler evde büyük ölçüde hasar olduğunu bildiriyorlar.

NATO henüz saldırıyla ilgili açıklama yapmadı. Saldırı haberi Libya’nın birçok kentinde sevinç gösterileriyle karşılandı. Bingazi’de isyancıların kutlama amacıyla havaya ateş açtıkları haber verildi.

NATO Cumartesi günü daha önceki saatlerde Kaddafi’nin şartlı ateş-kes teklifini reddetmişti.

Bir NATO yetkilisi ittifakın söz değil eylem görmek istediğini, sivillere yönelik saldırılar sürdükçe operasyonun da süreceğini söyledi.

Asilerin kurduğu Geçici Ulusal Konseyi de, Kaddafi hükümetinin meşruluğunu yitirdiği gerekçesiyle görüşme teklifini reddetti.

Bu sabah televizyondan halka hitap eden Kaddafi, NATO'nun hava saldırılarını durdurması halinde ateşkes ve görüşmelere hazır olduklarını söyledi. Libya lideri, bir buçuk saat süren konuşması sırasında, görevinden ayrılmasının söz konusu olamayacağını da vurguladı.

Libyalı yetkililer, NATO uçaklarının, konuşma sırasında, Kaddafi’nin bulunduğu binaya yakın bir yeri bombaladığını duyurdu. Yetkililere göre bu NATO’nun Kaddafi’yi öldürmeye çalıştığını gösteriyor.

Kaddafi kuvvetlerinin, dün, kendilerinden kaçan asileri yakalamak için Tunus topraklarına girmeleri Tunus hükümetinin şiddetli tepkisine yol açtı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG