Erişilebilirlik

NATO Zirvesi'nin Gündemi Afganistan


ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, iki günlük NATO Zirvesi’nde diğer bakanlarla birlikte, Afgan liderleri, NATO güçlerinin 2014 sonrasında da ülkede kalması için ikna etmeye çalışacak

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, iki günlük NATO Zirvesi’nde diğer bakanlarla birlikte, Afgan liderleri, NATO güçlerinin 2014 sonrasında da ülkede kalmaya ikna etmeye çalışacak.

İki günlük zirvenin ana temalarından biri Afganistan ancak liderler önemli güvenlik konularını da değerlendirmeye alacak.

Amerika, 2014 yılı sonrasında da Afganistan’da bazı askerlerini konuşlandırmayı, birliklere eğitim vermeyi umuyor. Ancak, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Amerila ile bu konuda carılan anlaşmayı imzalamamakta direniyor.

Amerika, Afganistan’dan bu konuda yıl sonuna kadar kesin bir karar istedi, aksi takdirde, tüm askerlerini çekme tehdidinde bulundu.

NATO Zirvesi’nde liderler Afganistan’ın yanı sıra füze savunma sistemi ve askeri ittifakın Balkanlar ve Libya gibi yerlerde yeniden aktif rol üstlenmesi gibi konuları ele alacak.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG