Erişilebilirlik

Nepal’de Amerikan Askeri Helikopteri Kayboldu


ABD Pasifik Komutanlığı sözcüsü Binbaşı Dave Eastburn, helikopterin Charikot köyü yakınlarında insanı yardım ve afet yardım operasyonları sırasında radardan kaybolduğunu söyledi. Bölge dünkü 7,3 şiddetindeki artçı sarsıntının etkilendiği alanlardan biriydi

Amerikalı yetkililer, Nepal’de depremzedelere yardım amacıyla gönderilen bir askeri helikopterin kaybolduğunu bildirdi.

ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanlığı sözcüsü Binbaşı Dave Eastburn, helikopterin Charikot köyü yakınlarında insanı yardım ve afet yardım operasyonları sırasında radardan kaybolduğunu söyledi. Bölge dünkü 7,3 şiddetindeki artçı sarsıntının etkilendiği alanlardan biriydi.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, helikopterde altı Amerikalı asker ve iki Nepalli sivilin bulunduğunu söyledi. Yetkililer, helikopterin düştüğüne dair ellerinde bir kanıt bulunmadığını belirtti.

Arama çalışmalarını bölgede Nepalli piyade birlikleri yürütüyor. Araziyi “engebeli ve dağlık” olarak nitelendiren yetkililer göre, eğer helikopter acil iniş yapmak zorunda kaldıysa, telsizi işlemeyebilir.

UH-1 tipi helikopter, depremzedelere yardım için görevlendirilmişti.

ABD ordusu ve Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın ortak düzenlediği operasyon kapsamında, Nepal depreminde etkilenen bölgelere helikopterlerle yaklaşık 50 ton yardım malzemesi ve 273 personel taşındı.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG