Erişilebilirlik

New Jersey Senatörü Menendez'e yabancı ülke adına çalışma suçlaması


New Jersey Senatörü Bob Menendez ve eşi Nadine, yolsuzlukla suçlanıyor.
New Jersey Senatörü Bob Menendez ve eşi Nadine, yolsuzlukla suçlanıyor.

Demokrat Partili New Jersey Senatörü Bob Menendez'e karşı yolsuzluk davası açan savcılar, son olarak Menendez'i Mısır hükümeti adına çalışarak bir komplonun içinde yer almakla suçladı.

Yeni iddia, Menendez hakkında New York'un Manhattan bölgesindeki federal mahkemede açıklanan ve Menendez aleyhine dört suçlama içerek iddianamenin güncellenmiş dosyasına ilave edildi. Menendez'in yolsuzlukla suçlandığı davada Mayıs ayından itibaren yargılanması bekleniyor.

İddia makamı, Senatör Menendez ve eşi Nadine Menendez'in New Jerseyli üç işadamına yönelik polis soruşturmasına müdahale amacıyla nüfuzlarını kullanma karşılığı külçe altın ve yüzbinlerce dolar aldığını iddia ediyor. Menendez çifti Mısır hükümetine yardım sağlamakla da suçlanıyor.

Yeni iddianamede kısa süre öncesine kadar Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olan Senatör Menendez, ABD Dışişleri Bakanlığı'na yabancı bir ülke adına çalışma beyanında bulunmadan Mısır ordusu ve istihbarat yetkilileri adına hareket etmekle suçlanıyor.

Savcılar, davalılardan biri olan işadamı Wael Hana'nın Senatör Menendez'le Mısırlı yetkililer arasında görüşmeler ayarladığını ve Mısırlı yetkililerin Menendez'e, Mısır'a yapılacak askeri yardımı onaylaması için baskı yaptığını söyledi. İddianameye göre Wael Hana, yönettiği şirketlerden birinde Nadine Menendez'i maaşa bağladı.

Senatör Menendez şimdiye kadar istifa etmesi yönündeki çağrılara direndi ve hem kendisi hem de eşi, Wael Hana ve diğer davalılar, işadamları Jose Uribe ve Fred Daibes, suçsuz oldukları beyanatında bulundu.

Menendez'in avukatlarından biri, konuya ilişkin açıklama talebini yanıtsız bıraktı.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG