Erişilebilirlik

New York’a Aşı Müjdesi


New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, Corona virüsüne karşı geliştirilen iki ayrı aşının ilk partisinin önümüzdeki haftadan itibaren kente ulaşacağını ve aşı kampanyasına başlayacaklarını açıkladı.

Yetkililere ilk etapta kente bu ay içinde toplam 465 bin 525 doz aşının ulaşacağını, bunlardan Pfizer – BiontTech aşısının ilk partisi olan 254 bin 250 dozunun 15 Aralık tarihinde, 211 bin 275 doz Moderna aşısının da 22 Aralık’ta kente teslim edileceği kaydedildi.

Aşıların kente ulaşmasının ardından, ilk etapta sağlık çalışanları, huzurevi çalışanları, huzurevinde kalan yaşlılar ve kentin virüsten en fazla etkilenen 27 ayrı semtindeki düşük gelirlilerin yaşadığı belediyeye ait binalarda yaşayan risk altındaki kişilere yapılacağı belirtildi.

“Savaşın sonuna doğru geliyoruz”

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, on aydır salgın hastalığa karşı verdikleri mücadeleyi sürdüklerini belirterek, “Bu krizin onuncu ayındayız, ancak ilk defa, gerçekten bu kez tünelin ucunda bir ışık görebiliyoruz, yolun sonuna yaklaştık. Neden? Çünkü aşı önümüzdeki hafta New York’a geliyor. Hem ülkemiz hem de New York kenti için çok büyük miktarlarda aşı üretimi sürüyor. Bu geçen zamanda Corona virüsüyle nasıl mücadele edeceğimizi öğrendik. New York’taki hastaneler olağanüstü işler yaptılar. Aşının kente ulaşmasıyla birlikte salgın hastalıkla savaşın son dönemine giriyoruz” dedi.

Kentteki okullarda geçici aşı merkezleri açılacak

Salgın hastalıkla mücadelenin önümüzdeki aylarda da süreceğini ifade eden de Blasio, “Salgın hastalığa karşı verdiğimiz savaş önümüzdeki aylada da devam edecek. Önümüzdeki üç ay çok önemli” dedi.

New York Belediyesi Sağlık Departmanı yetkilileri, kentte Pfizer – BiontTech aşısından 300 bin, Moderna aşısında da aynı anda milyonlarca dozu saklayabilecek kapasiteleri olduğunu açıkladı.

Yetkililer, aşıların 21 gün arayla iki doz olarak öncelikli kişilere vurulacağını daha sonra da tüm New Yorklular’a vurulmaya başlayacağını ifade etti. Yetkililer, kent genelinde aşı merkezleri açacaklarını ayrıca kentteki okullarda geçici aşı merkezleri kuracaklarını belirtti.

New York’ta hastanelerin doluluk oranı yüzde 80’i aştı

Bu arada, ikinci dalga Corona virüsü salgınıyla mücadele veren New York’ta bazı bölgelerde hastanelerin doluluk oranın yüzde 80’i aştığı bildirildi. New York kenti ve Long Island bölgesindeki hastanelerdeki yatak kapasitesinin yüzde 20’nin altına indiği belirtildi.

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG