Erişilebilirlik

New York Moda Haftası Sona Erdi


New York’ta tarihe geçen aşırı soğuk havada şartlarında yapılan ‘New York Moda Haftası’ önceki gün sona erdi. Aralarında Boss, Calvin Klein, DNKY, Micheal Kors, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger gibi dünyaca ünlü tasarımcılar ait Sonbahar/Kış 2016 kadın koleksiyonlarını sergiledikleri şov ve defileler nefesleri kesti.

Bir süredir moda tasarımcılığına da soyunan ünlü hip hop şarkıcısı Kanye West, yeni koleksiyonunu Madison Square Garden’da tanıttı. Kanye West’in defile ve konseri adeta görsel bir şölene dönüşüp moda haftasına damgasını vuran etkinliklerden biri oldu. Kanye West’in şovunu sadece internet üzerinden canlı olarak 20 milyon kişinin izledi.​

Rihanna ve Lady Gaga podyumda

Dünyaca ünlü tasarımcıların 2016 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını tanıttığı New York Moda Haftası’na damgasını vuranlardan biri de Amerikalı ünlü şarkıcı Rihanna oldu. 27 yaşındaki ünlü pop starı Puma için hazırladığı yeni koleksiyonunu sergiledi. Ünlü sanatçı Lady Gaga’da tasarımcı Marc Jacobs’un koleksiyonlarını tanıtmak için podyuma çıktı.

‘New York Moda Haftası’ etkinlikleri adı altında resmi olarak ünlü modacıların ve uluslararası pek çok mankenin yer aldığı 256, defile ve Show düzenlendi. ‘New York Moda Haftası’ etkinlikleri kapsamında olmayan ama moda haftasını düzenledikleri etkinlikler görücüye çıkan orta ve yeni tasarımcılarla modellerin yer aldığı diğer şov ve defilerin sayısı ise neredeyse resmi etkinlikleri bir kaç misline katladı.

New York’ ta tam bir hafta boyunca dondurucu soğuklara rağmen tam bir moda şöleni gerçekleşti. New York’un bütün ünlü mekanlarında düzenlenen defile sonrası çılgın partiler de magazin basınına oldukça fazla malzeme çıktı.

‘New York Moda Haftası’ son yıllarda yaptığı radikal değişikliklerle oldukça tepki alıyor. Uzun yıllardan beri tüm defileler Manhattan’da kentin merkezi sayılan ‘Bryant Park’ta’ düzenleyen organizasyonun, son yıllarda defileleri Manhattan’da üç ayrı yerde yapmaya başlaması ve moda haftasının genel formatını değiştirmesi de eleştiriliyor. Yıllardır ana sponsorluğunu Mercedes Benz’in üstlendiği, New York Moda Haftası’ndan desteğini çekmesini de bazı eleştirmenler gayrı resmi etkinliklerin giderek kentin yayılıp sayısının artmasına bağlıyorlar.

Moda’nın dünyadaki başkenti New York

Dünya’da moda sektörünün başkenti olarak kabul edilen New York’ta, sektörün önde gelen 900 markasının da merkezleri bulunuyor. Yılda iki kez düzenlenen New York Moda Haftası’nın kente bıraktığı ekonomik gelirin yılda bir milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

New Yorklu kongre üyesi Carolyn B. Maloney ve New York Belediye Başkan Yardımcısı Alicia Glen, son New York moda haftasının ardından moda sektörünün kente sağladığı ekonomik getirisinin hesaplandığı yeni bir raporu önümüzdeki günlerde açıklayacaklar.

Dünyanın her tarafından sadece moda haftası etkinliklerine katılmak için gelen yüzlerce tasarımcı düzenledikleri defile ve etkinliklerle tasarımlarını tanıttılar. Kentte moda haftası süresince çok sayıda sanat etkinliği de düzenlendi. Çeşitli sanatçıların konserleri, fotoğraf ve resim sergileri çeşitli tasarımcıların koleksiyonlarının da yer aldığı defilelerle birleştirildi.

Sergileri dört yıldır sektörde olan Kolombiyalı tasarımcı Isabel Batz te sıra dışı çizgileriyle tanınıyor. Amerika’nın Sesine, New York Moda Haftası’nı değerlendiren tasarımcı Batz, “Dünya modasının başkenti New York, tasarımcı veya model hiç fark etmiyor. Moda haftalarında rekabet en üst düzeyde. Her yıl daha iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. Bu yıl 12 mankenimin sunduğu tasarımlarım oldukça beğenildi” dedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG