Erişilebilirlik

New York'ta Seçmen Profili Çok Renkli


New York'ta Seçmen Profili Çok Renkli
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

New York'ta Seçmen Profili Çok Renkli

New York’taki önseçimlerde çok sayıda seçmen, ilk kez oy kullanacak. Peki New York eyaletinde ilk kez sandık başına gidecek seçmenler, nasıl bir tablo oluşturuyor?

New York’taki seçmen profili ve aday adayları hakkındaki görüşler, çok çeşitli. Kimileri Trump’ı destekliyor.

Jane Jimenez, “Trump iyi bir işadamı. Mali açıdan baktığımızda iş deneyimi olan birine ihtiyacımız var” diyor.

Kimileriyse farklı düşünüyor.

Sharon Simpkins, “Trump mı? Unutun onu. Bu konuda konuşmayalım” şeklinde konuşuyor.

Bir süre önce Washington Meydanı’nda yapılan gösteride en çok kimin destek gördüğü açıktı. Bernie Sanders’ı destekleyen 27 bin kişi arasında ilk kez oy kullanacak genç seçmenler de vardı. Sanders’ın kampanyası, gençlere çok cazip geliyor.

Azza Awad, “Tarihin bir parçası olmak istedim. İlk kez oy kullanacağım. Siyasi sürece katılmak bu deneyimi daha da özel kılıyor” diyor.

Rose Fitzmaurice, “Bernie Sanders’ın ne kadar çok destek topladığını göstermek çok önemli çünkü medya, Sanders’a yeteri kadar zaman ayırmıyor” şeklinde konuşuyor.

Rock grubu Vampire Weekend, Washington Meydanı’ndaki kalabalığı coştururken gençler, neden Bernie Sanders’ı tercih ettiklerini anlatmak için birbiriyle yarıştı.

Stephanie Hauck, “Sanders, katıldığı medeni haklar hareketinin başlangıcından bu yana çok tutarlı bir mesaj veriyor,” diyor.

Nitza Epifanio, “Bernie, üniversite eğitimin bedava olması için mücadele ediyor. Sadece ben değil gelecek nesiller de bu çabalardan yararlanmak istiyoruz” şeklinde konuşuyor.

Kimi seçmenlerse hala kararsız.

Katie Ho, “Kararsızım. Hillary Clinton’u hep çok sevmişimdir çünkü güçlü bir kadın ve ülkemizin güçlü bir lidere ihtiyacı var. Ama Bernie’yi ve savunduğu ilkeleri de çok seviyorum” diyor.

Bazı genç seçmenlerse daha farklı konulara değiniyor.

Maxine Armstrong, “Özellikle siyah transeksüeller ayrımcılıkla karşı karşıya kalıyor” şeklinde konuşurken Jennifer Jones, “Hillary Clinton, sık sık maaş eşitliğinden sözediyor ancak birçok azınlık, öncelikle sadece iş bulmak istiyor” diyor.

Seçmenler farklı konulara öncelik verseler de siyasi sürece katılmanın önemli olduğu konusunda anlaşıyor.

Melissa Bruno-Piverger, “Kime oy vereceğiniz önemli değil, sadece oy verin. Amerika’da sandık başına gitme oranı çok düşük. Cumhuriyetçi iseniz sorun değil, gidin Trump’a oy verin” diyor.

New Yorklular için siyasi sürece katılmak en büyük öncelik.

XS
SM
MD
LG