Erişilebilirlik

New York’ta 35. Türk Günü Yürüyüşü


Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü New York’ta yapıldı.

Yürüyüş ilk kez devlet desteği olmadan düzenlendi. Yürüyüşün 35 yıllık tarihinde bir ilk daha yaşandı. Yıllardır Türkiye’den cumhurbaşkanı, başbakan, bakan ve milletvekili düzeyinde katılım olduğu yürüyüşe bu yıl Türkiye’den hiç bir hükümet yetkilisi katılmadı.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Halit Çevik ve Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın da katılmadığı Türk Günü yürüyüşünde Türkiye Cumhuriyeti’ni New York Başkonsolosu Ertan Yalçın temsil etti.

“Türkiye Laiktir Laik Kalacak” sloganıyla yürüyen ‘Laik ve Demokratik Türkiye Platformu’ yürüyüşe damgasını vurdu.

Beşiktaş taraftarı ise şampiyonluğunu New York sokaklarında kutladı.

Pak: ’Kırgın değiliz’

TADF Başkanı Atilla Pak da, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, Türk Amerikan toplumu olarak her türlü güçlüğün altından kalkacak durumda olduklarını belirterek,” Bu Türk Amerikan toplumunun bir bayramı. Birlik ve beraberliğinin simgesi. Türkiye’den destek almadık ama kırgın değiliz” dedi.

New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, ‘Türk Günü Yürüyüşü’ ne devlet desteğinin neden kesildiği ’ sorusunu, “Herhangi bir neden yok. Böyle değerlendirildi” diye yanıtladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG