Erişilebilirlik

New York’ta Sıkı Güvenlik Önlemleri


New York’ta Sıkı Güvenlik Önlemleri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Dünya liderlerinin seyahatleri sırasında sıkı güvenlik önlemleri alınması şarttır. New York, her yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarına katılmak üzere gelen 150‘den fazla dünya liderini misafir eder. Bir süre önce Papa Françesko’nun da ziyaret ettiği New York’ta güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkmış durumda.

Birleşmiş Milletler toplantılarının yapıldığı günlerde New York’ta ulaşım iyice yavaşlıyor.

New York Polis Teşkilatı’ndan Komiser Yardımcısı Frank Viscione, ”Bazı günler liderlerin kortejindeki yüzlerce araç kent caddelerinde yoğunluğa neden oluyor,” diyerek tafikte yaşanan sıkışıklığın nedenini açıklıyor.

New York’a gelen liderleri çok sayıda güvenlik görevlisi koruyor. Birleşmiş Milletler binası civarında bir yere gitmek için birçok kontrol noktasından geçmek gerekiyor.

30 yıldır bu bölgede yaşayan Kathy Barrie, kontrol noktasını aşmak için ikamet belgesini gösteriyor. Rahatsız olsa da, liderlerin yakınında olmanın heyecan verici olduğunu belirtiyor.

İşletmeci Mürsel Yalbuzdağ, halkın güvenlik kontrolunu aşmak için restoranının içinden geçip arka kapıdan dolaşmaya çalıştığını söylüyor. Ancak Yalbuzdağ, bu dönemde işlerinin artmasından memnun.

Bu yılki Genel Kurul toplantılarına rekor sayıda lider katıldı. 170 ülke liderini korumak için polis sayısı arttırıldı.

35 bin polis memurunun görev yaptığı New York Polis Teşkilatı, bazı ülkelerin ordularından bile büyük kapasiteye sahip.

New York’ta polis aynı zamanda kültürel engelleri aşmak zorunda ve bunu da başarıyor.

New York’taki büyük etkinliklerinin de güvenlik sorumlusu olan Frank Viscione, Birleşmiş Milletler bittikten sonra ‘kesinlikle dinleneceğini’ söylüyor. Ama işler bitmiyor. New York’taki yoğun etkinlik trafiğini şöyle anlatıyor: ”Burası Manhattan. Burada etkinlikler hiç bitmez. Cumartesi ve Pazar çok büyük yürüyüşler ve geçit törenleri, Ekim ayında Kristof Kolomb etkinlikleri ve Cadılar Bayramı gösterileri var.”

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG