Erişilebilirlik

New York’ta İkinci de Blasio Dönemi


Bill de Blasio seçim zaferini seçmenleriyle kutlarken
Bill de Blasio seçim zaferini seçmenleriyle kutlarken

New York belediye başkanlığına Bill de Blasio yeniden seçildi. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Başkan de Blasio New York kentine bağlı beş ayrı bölgede oyların yüzde 65,5’ini almayı başardı.

Demokrat başkan adayı de Blaiso’nun Cumhuriyetçi rakibi Yunan kökenli kadın aday Nicole Malliotakis’in oylarıysa yüzde 25,8 oranında kaldı. Oyların kalan kısmı diğer adaylar arasında bölüşüldü.

Başkan de Blasio toplamda seçmenlerden 726,361 oy aldı. Rakibi Malliotakis ise 302,742 seçmenin oyunu almayı başardı.

New York’un Manhattan, Brooklyn, Queens ve Bronx bölgelerinde oyların büyük bir çoğunluğunu de Blasio, Staten Island’daysa oyların yüzde 75’ini Cumhuriyetçi aday Malliotakis aldı.

Zafer konuşmasında Trump’ı eleştirdi

Başkan de Blasio, seçim zaferi sonrasında Brooklyn Müzesi’nde destekçilerine hitap etti. New York’ta seçmenlerine teşekkür eden de Blasio, kent için yapacakları çok fazla daha şey olduğu söyledi. İkinci dönemde birçok hayalini gerçekleştirme fırsatına sahip olduğunu vurguladı.

New York Belediye Başkanlığına ikinci kez seçilen de Blasio’nun zafer sorası hedefinde aslen New Yorklu olan Başkan Donald Trump vardı.

New York Belediye Başkan de Blasio, “New York kenti Beyaz Saray’a da bir mesaj gönderdi. Sayın Başkan New York’un değerlerinden vaz geçerseniz kazanamazsınız. Eğer memleketiniz olan kentin değerlerine sırt çevirseniz, memleketiniz olan bu kent savaşır’ dedi.

Uzun yıllar sonra ikinci dönem görev yapacak ilk Demokrat Partili başkan

New York Belediye Başkanı de Blasio, kentte üç dönem olmak üzere, toplamda tam 12 yıl belediye başkanlığı yapan Demokrat Partili Ed Koch’tan uzun yıllar sonra ikinci kez seçilen ilk Demokrat başkan olmayı başardı. New York Belediye Başkanlığını da Blasio’dan önce yürüten Cumhuriyetçi başkanlardan Michael Bloomberg üç ayrı dönem seçilmiş, toplamda 12 yıl görevde kalmıştı. Bir önceki başkan Rudolph Giuliani ise iki ayrı dönem seçilmiş ve toplam 8 yıl görev yapmıştı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG