Erişilebilirlik

New York’taki Özgürlük Heykeli'nde Protesto Eylemi


(Arşiv)
(Arşiv)

ABD’de 4 Temmuz Bağımsızlık Bayramı'nın kutladığı gün Özgürlük Heykeli'ne tırmanmaya çalışan bir kadın, New York’ta güvenlik güçlerini alarma geçirdi.

Güvenlik güçleri, Özgürlük Heykeli’ne tırmanmaya çalışan kadın protestocuyu ikna etmek için büyük bir çaba harcadı.

Bölgeye gönderilen güvenlik güçleri, havadan ve denizden eylemciyi takibe aldı. Park Polisinin güvenliğinden sorumlu olduğu heykele, New York Emniyet Müdürlüğü (NYPD) ve diğer güvenlik birimlerinden çok sayıda görevli takviye olarak gönderildi.

Güvenlik güçlerine bağlı özel birimler heykelin etrafında konuşlandırıldı. Sahil Güvenlik botları Özgürlük Heykeli'nin çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Üç saatten fazla süren ikna çabaları sonuç vermeyince, heykelin alt bölümüne merdivenler aracılığıyla ulaşan bir polis, protestocu kadına birkaç metre yaklaşmayı başardı.

Polisin yaklaştığını gören protestocu kadın, heykelin altından yeniden tırmanma girişiminde bulundu, ancak başaramadı.

Kadın protestocu, giydiği lastik ayakkabı ve çoraplarını çıkarttı. Çıplak ayakla yeniden heykele tekrar tırmanmayı denedi. Heykele tırmanmaya çalışan kadına ikinci bir polis yaklaşmayı başardı.

Protestosunu sürdüremeyeceğini anlayan kadın yaklaşık üç buçuk saat süren eylemine son verdi. Protestocu kadın iki polis tarafından güvenliği sağlandıktan sonra heykelden indirildi.

Protestocunun öğleden sonra pankart asma eylemini gerçekleştiren eylemcilerle ilişkisi olup olmadığı soruşturuluyor.

4 Temmuz bayramı nedeniyle normal günlerden oldukça fazla kişinin ziyaret ettiği Özgürlük Heykeli protesto eylemlerinin ardından kapatıldı. İçeride bulunan ziyaretçiler dışarı çıkarıldıktan sonra botlarla bölgeden uzaklaştırıldı. Park Polisi yetkilileri protesto eylemleri sırasında en az 4 bin ziyaretçinin olduğunu kaydetti.

Göçmenlik Polisini (ICE) protesto eden pankart açanlar tutuklandı

Özgürlük Heykeli'ne yönelik bir protesto eylemi de dün öğleden sonra yaşandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmenlik politikalarını eleştiren bir grup protestocu heykele, göçmenlik polisi ICE’ın kapatılmasını isteyen bir pankart astı. Polis pankartı asan en az yedi protestocuyu tutukladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG