Erişilebilirlik

New York’un Tarihi Logosu Değişti


1970’li yıllardan beri New York kentinin simgesi olan, 50 yıla yaklaşan bir süredir kentin tanıtımı için kullanılan tarihi “I Love NY” (New York’u Seviyorum) logosu artık kullanılmayacak.

Logo, 2019 yılında salgın hastalıktan en ciddi etkilenen küresel metropollerin başında yer alan New York kentinde salgının yarattığı olumsuzlukları silmek, yeniden küresel farkındalık yaratmak için tasarlanan “We Love NYC” (New York Şehrini Seviyoruz) şeklindeki yeni logoyla değiştirildi.

New Yorklu yerel yetkililer, COVID-19 salgını sonrasında kentte yaşanan ekonomik durgunluğu önlemek, ticari kuruluşları ve esnafı desteklemek, kentin iyileştirilmesine katkıda bulunmak, kente dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için yeni slogan ve yeni logonun oluşturulduğunu, tanıtımı için de geniş çaplı kampanyalar düzenleyeceklerini açıkladı.

“We Love NYC” tanıtım kampanyasının sunumu Times Meydanı’nda yapıldı

Yeni New York logosunun tanıtımı kentin önde gelen simgelerinden biri olan Times Meydanı’nda yapıldı. Tanıtım etkinliğine New York Valisi Kathy Hochul ve Belediye Başkanı Eric Adams birlikte katıldı.

New York Valisi Hochul, “'New York'u Seviyorum' dünyanın geri kalanına bir mesajdı. 'New York Şehrini Seviyoruz' hepinize yönelik bir mesaj. Burada kalan, asla pes etmeyen, New York şehrinin en güzel günlerinin ileride olduğuna inanan insanlar için yaratılan yeni bir simge" diye konuştu.

Vali Hochul, "İkonik manzaraları, canlı sanatı ve kültürü, birinci sınıf mutfağına kadar New York, eyaletimizin sunabileceği en iyi şeylerden bazılarını temsil ediyor. ‘We Love NYC’ kampanyası, her kökenden New Yorklu’yu biraraya gelmeye ve toplulukları içerisinde olumlu değişimler yaratmaya teşvik etmeye, şehrin ruhunu korumaya yardımcı olacak" dedi.

New York Belediye Başkanı Adams da, "Bu şehir, New Yorklular’ın her gün sergilediği özverili çalışmaları sayesinde salgın hastalığın en karanlık günlerinin üstesinden geldi. Her birimiz bu kampanyaya hizmet için haftada sadece bir saatimizi ayırırsak, sonuç dönüştürücü olacaktır. Bu nedenle Vali Hochul ile birlikte "We Love NYC" tanıtımının açılışını yapmaktan, bu tarihi gelişmeyi duyurmaktan gurur duyuyorum. "We Love NYC" kampanyası, dünyanın en harika şehrini seven herkesin bu sevgisini göstermesini istiyor” dedi.

“New York’taki gökdelenlerin sadece yarısı dolu”

Adams, salgın hastalık sonrasında New York’ta iş yeri ve konut olarak kullanılan gökdelenlerin sadece yüzde 50’sinin dolu olduğunu belirterek, “Metrolardaki yolcu sayısı da salgın öncesi seviyelere kıyasla çok büyük bir oranda düştü. New York'ta suç oranları, salgın hastalık öncesi görülen tarihi düşük seviyelerle kıyasladığımızda, son zamanlarda düşüş yaşanmasına rağmen genelde arttı. New York Polisi, bu kenti her gün daha güvenli hale getirmek için çalışıyor. Cinayetler azalıyor, silah şiddeti azalıyor, suç azalıyor, ekonomimiz toparlanıyor. New York'a inanın. “New York'u Seviyorum"dan "ben"i çıkardık ve "biz"i getirdik. Bu logoda artık hep beraberiz" dedi.

“We Love NYC” kampanyası için şimdiye kadar 20 milyon dolar bağış toplandığı, aralarında The Condé Nast, Amazon, Ernst & Young , Google/YouTube, Hearst, IBM, Macy's, Mastercard, Meta, Nasdaq, NBC Universal, Spotify, Sprinklr, Spyscape, New York Borsası, New York Times, TikTok, United Airlines gibi 60 büyük şirketinin yeni logonun tanıtım kampanyasına destek olacağı açıklandı.

Orijinal New York logosu, 1977 yılında grafik tasarımcı Milton Glaser tarafından kentte ve eyalet genelinde yükselen suç oranları, bütçe sıkıntıları ve diğer zorluklarla boğuşurken yaratılmış, kısa sürede dünyanın en etkili logolarından biri olmuştu.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG