Erişilebilirlik

New York'un Sembolü Özgürlük Heykeli de Kapandı


New York'un Sembolü Özgürlük Heykeli de Kapandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Amerika’nın en turistik mekanlarına kilit vurulmasına yolaçan federal hükümet krizi yüzünden New York'ta turistlerin ilgi odağı Özgrlük Anıtı da kapılarını ziyaretçilere kapattı

Amerika’nın sembollerinden biri olan ve turistlerin ilgi odağı New York’taki Özgürlük Heykeli, federal hükümetin başına gelenler üzerine Salı günü ziyaretçilere kapatıldı.

Manhattan’ın güney ucunda toplanan turistler vapura binip Özgürlük Heykeli’ni ziyaret etmeyi planlıyorlardı ama heykel hükümet kapandığı için ziyarete açık değildi.

Heykel hala görülüyor ama sadece uzaktan, turistleri Özgürlük ve Ellis adalarına götüren vapurlardan. Bu adaları her yıl milyonlarca kişi ziyaret ediyor.

Missouri eyaletinden Will Koehn, Özgürlük Heykeli’ne gidemediği için üzgün: “O kadar uzak yoldan Özgürlük Heykeli’ni görmeye geldik, ama adaya gidemedik. Hayal kırıklığına uğradım.”

Bazı yabancı turistler için hükümetin kapanması daha da büyük hayal kırıklığına yolaçtı: “Amerika’nın imajı biraz zedelenmiş olabilir çünkü yabancı bir turist olarak buraya bu ülkeyi görmek için geliyorsunuz ama hiçbir şey göremiyorsunuz. Amerika’nın gelişmekte olan değil, gelişmiş bir ülke olduğunu düşünerek bu seyahat için bu kadar para ödedim.”

Tina Marie, “Kongre’nin kendi halkından fidye istemesi inanması zor bir durum, bence Amerikan halkını daha da kışkırtmak ve kızdırmak istiyorlar. Birçok kişi maaş alamayacak, bu nasıl bir durum böyle?” diyor.

Amerika’nın en turistik mekanlarına olan kilit vurduğu bugünlerde yerli ve yabancı turistler anıtlarla parkları ancak uzaktan görebiliyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG