Erişilebilirlik

New York Valisi Olağanüstü Hal İlan Etti


New York eyaletinin bazı bölgelerini bu geceden itibaren etkisi altına alması beklenen kar fırtınası ve sert rüzgarların hayatı olumsuz etkileyeceği açıklandı. New York Valisi Kathy Hochul, saat 20.00’den itibaren geçerli olmak üzere eyalette olağanüstü hal ilan ettiğini duyurdu. Vali Hochul, New Yorklular’a "Yollardan uzak durun” çağrısında bulundu.

New York'ta Olağanüstü Hal İlan Edildi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00

Hochul New York’un Latham kentinde düzenlediği basın toplantısında, şiddetli tipi ve fırtınanın eyaletteki birçok bölgede ve özellikle yüksek yerleşim bölgelerinde etkili olacağını belirterek geniş çaplı elektrik kesintileri beklediğini vurguladı.

Vali Hochul, New York eyaletinin hava şartlarından olumsuz olarak etkileneceğini, Albany, Hudson ve Mohawk bölgelerinde 20 ila 45 santimetre kar yağışının beklendiğini belirtti.

“Yola çıkmayı düşünmeyin”

New York Valisi, olumsuz hava şartları nedeniyle New Yorklular’ı gerekli önlemleri almaya çağırarak,” Bu gece geç saatlerde ve yarın yolculuk çok zorlaşacak. Seyahat etmesi gerekmeyenler gitmesin. Evlerinizde kalın. Yola çıkmayı düşünmeyin” dedi. Vali Hochul ayrıca imkanı olan özel işletme çalışanları ve kamu çalışanlarına evden çalışmaları çağrısında bulundu.

New York Valisi Kathy Hochul
New York Valisi Kathy Hochul

Vali Hochul, "New Yorklular, eyaletin doğu kesimlerine, özellikle Hudson Nehri boyunca ve Albany çevresindeki bölgelere önemli kar yağışı bekliyoruz. Kamu kurumlarına acil durum müdahalesi için hazırlanmaları ve gerektiğinde yerel yönetimlere yardım etmeye hazır olmaları talimatını verdim. Fırtınadan etkilenecek bölgelerdeki herkes iki veya üç günlük kar yağışı ve tehlikeli seyahat koşullarına hazırlanmalı" dedi.

Su taşkını ve sel uyarısı

New York Valiliği de yaptığı yazılı açıklamada bu akşamdan itibaren kar fırtınası ve şiddetli rüzgarın eyaletin birçok bölgesini olumsuz etkileyeceğini, yarın sabaha kadar yaşanacak olumsuz hava şartlarının özellikle otoyollarda görüşü engelleyeceğini ve ciddi tehlikeler yaratabileceğini belirtti.

Açıklamada, New York kenti ve Long Island bölgesinde de kar yağışının beklendiği, kentin okyanus kenarındaki bölgelerinde su taşkınları yaşanabileceği ve bazı bölgelerde aşırı yağmurun sellere yola açabileceği belirtildi.

Yoğun kar yağışının bugün öğleden sonra başlayıp akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıracağı, kar yağışının yarın akşama kadar devam edeceği, rüzgarın hızının saatte 45 mile (72 km.) ulaşabileceği kaydedildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG