Erişilebilirlik

New Yorklu Polisi Onbinler Uğurladı


Polis memuru Ramos'un cenazesine ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'da katıldı
Polis memuru Ramos'un cenazesine ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'da katıldı

New York’ta geçtiğimiz hafta düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Rafael Ramos binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı

New York’ta geçtiğimiz hafta düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Rafael Ramos binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

25 bin üniformalı polis, Ramos’un anısına saygı için cenaze töreninin yapıldığı Queens mahallesinin sokaklarını doldurdu.

Rafael Ramos’un cenazesine ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın yanı sıra, New York Valisi Andrew Cuomo ve Belediye Başkanı Bill de Blasio da katıldı. Ramos’un eşi ve iki oğlu ile akrabaları da son yolcuğunda talihsiz polis memuruna eşlik etti.

Törende konuşan Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ramos’un ölümünün tüm Amerikan ulusunun ruhuna dokunduğunu söyledi.

Vali Cuomo, New York’un bir kahramanını kaybettiğini, belediye başkanı Blasio ise Ramos’un asla unutulmayacağını kaydetti.

Rafael Ramos ve meslektaşı Wenjan Liu, Brooklyn’de devriye aracında otururken 28 yaşındaki İsmail Brinsley’in yanlarına yaklaşıp üzerlerine ateş açması sonucu hayatını kaybetmişti. Son tetiği kendisine çeken ve bir siyah olan Brinsley, New York’ta siyah Eric Gardner’ın beyaz polisler tarafından öldürülmesi sonrasında intikam alacağı yönünde mesajlar paylaşmıştı.

Aynı saldırıda ölen polis memuru Liu’nun cenaze töreninin ne zaman yapılacağı henüz ilan edilmedi.

Amerika’da bazı havayolları, cenazeye katılmak için seyahat eden polislerden ücret almadı.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG