Erişilebilirlik

New York’ta “Acil Durum” İlan Edildi


New York Valisi Kathy Hochul, bugün akşamdan itibaren özellikle eyaletin batı bölgesini etkileyecek çok etkili bir kar fırtınası nedeniyle “acil durum” ilan ettiğini açıkladı.

Vali Hochul, Buffalo kentinde Pazar gününe kadar yağacak karın kalınlığının bir buçuk metreye kadar ulaşabileceğini, hatta bu miktarı da aşabileceğini belirtti.

Hochul, kar fırtınasının eyaletin genelini etkileyeceğini, tüm önlemlerin alındığını, saat 16’dan itibaren eyaleti Pennsylvania’ya bağlayan ana otoyolun ulaşıma kapatılacağını bildirdi.

New York Valisi Kathy Hochul.
New York Valisi Kathy Hochul.

Ulusal Muhafızları görevlendirebileceğini de belirten Vali Hochul, olumsuz hava şartlarının eyaletteki 11 bölgeyi yoğun etkileyeceğini, kar fırtınasıyla birlikte hava sıcaklıklarında ani düşüşler meydana geleceğini ve eyalet genelinde kutup soğuklarının yaşanacağını kaydetti.

New York Valisi Hochul, "Bu ender yaşanan büyük ve ciddi bir kar fırtınası. Tehlikeli ve insan hayatını tehdit edecek çok ciddi bir hava olayı” diye konuştu.

New York kentine bağlı Long Island bölgesinin bugünden itibaren yaklaşan kar fırtınasından olumsuz etkileneceği, birkaç gün önce yaklaşık 20 derece olan hava sıcaklığının, gündüz saatlerinde sıfırın altına düşmesinin beklendiği belirtildi.

Kar fırtınasının eyalet genelinde elektrik kesintilerine de yol açabileceği ifade ediliyor.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestoları büyüyor, öğrenciler kampüs binasını işgal etti – 30 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG