Erişilebilirlik

New York’ta Vaka ve Ölü Sayısı Azalıyor


New York’ta şimdiye kadar 322 bin 854 Corona virüsü vakası, salgın hastalığa bağlı 26 bin 648 can kaybı kayıtlara geçti. Son verilere göre hastaneye yatan kişi sayısıyla vaka ve ölü sayısında kayda değer azalmalar olduğu açıklandı.

New York’ta uzun bir süredir günlük on binin üzerinde seyreden Corona virüsü vaka sayısı 3.641’e, can kaybı sayısı da 280 kişiye düştü. Kentte son 24 saatte hastaneye yatan kişi sayısının da 789 olduğu açıklandı.

New York Valisi Andrew Cuomo, salgın hastalıkla ilgili rakamlarda önemli azalmalar kaydedilse de temkinli olmayı sürdüreceklerini söyledi.

Cuomo, 1918 yılında yaşanan grip salgınının 10 ay sürdüğünü ve üç ayrı dalga halinde yayıldığını belirterek, “İkinci dalga birincisinden çok daha etkiliydi. Henüz her şey bitmiş değil. Aptal olamayız'' dedi.

Yedi eyalet ortak hareket edecek

Vali Cuomo, test kitleri, solunum cihazları gibi salgın hastalıkla mücadele etmek için gerekli tıbbi malzemelerin satın alınmasında New York eyaletinin, New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Connecticut, Massachusetts ve Rhode Island eyaletleriyle ortak hareket edeceğini belirtti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, hafta sonu havanın ısınması nedeniyle birçok New Yorklu’nun parklara ve plajlara akın etmesine dikkat çekti. De Blasio, sosyal mesafe ve salgın hastalıkla ilgili alınan tedbirlere uyulmaması halinde salgın hastalığın bumerang gibi geri dönüp kent halkını yeniden vurabileceğine işaret etti.

De Blasio, “Sosyal mesafe kurallarına uymayan küçük gruplara dahi izin vermeyeceğiz. Kurallara uymamanız kentin yeniden hayata dönmesini geciktirecektir’’ dedi.

New York’ta hava sıcaklığının 23 dereceye çıkması üzerine kent sakinleri park ve plajlara akın etmişti. Yetkililer park ve plajlarda sosyal mesafe kurallarına uymayan 51 kişiye para cezası kesildiğini açıkladı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG