Erişilebilirlik

New York’un Westminster Köpek Şovu Yine Büyük İlgi Gördü


New York’un Westminster Köpek Şovu Yine Büyük İlgi Gördü
New York’un Westminster Köpek Şovu Yine Büyük İlgi Gördü

New York’taki Westminster köpek şovu, her yıl çok sayıda kişiyi bu kente çekiyor. Meraklılarının asla kaçırmadığı şovda, bu yıl birinciliği İskoç deerhound cinsi bir köpek kazandı. 135 yıldır yapılan şovda binlerce köpek yarışıyor.

5 yaşındaki İskoç deerhound’u Hickory, Amerika’nın en güzel köpeği ünvanının tadını, Empire State Binası’nın gözlem katında çektirdiği fotoğrafla çıkarmaya başladı. Köpek eğitmenleri İskoç deerhound cinsi köpeklerin kendilerine has sessiz bir zerafeti olduğunu, kolay affettiklerini ve nazik olduklarını söylüyor.

Köpeğin sahibi Sally Sweatt iyi bir şov köpeğinin iki kişilik bir ekibin yarısı olduğunu söylüyor. Ekibin diğer yarısı ise eğitmen. Sweatt eğitmen Lloyd’un Hickory’i başka yarışmalara sokmamasını da takdir ediyor. Sweatt, “Köpeğin rahatlaması için bir sürü yarışmaya sokmadı. Böylelikle Hickory çok fazla stres altına girmedi,” diyor.

Bu yılki Westminster şovuna yaklaşık 2 bin 500 köpek katıldı. Köpekler yaklaşık 179 ayrı cinsi temsil etti. 49 Amerikan eyaleti ve aralarında Tayland, Brezilya, Slovenya ve Avustralya’nın da bulunduğu yabancı ülkelerden gelen köpeklerin Westminster’a katılabilmek için daha önce bir başka şovda derece almış olmaları gerekiyor.

Dünyanın en güzel köpeği seçilmek ucuz değil. Köpeklerin sahipleri eğitmen, reklam, seyahat, kalacak yer ve şov harcı gibi masrafları da karşılamak zorunda.

Kazanan köpeğin sahibi, masraflarını çiftleştirme paralarıyla karşılıyor. Hickory yakında çiftleştirildikten sonra emekliye ayrılacak.

XS
SM
MD
LG