Erişilebilirlik

New York'taki Hastane Saldırısı İntikam Amaçlı


Doktor Henry Bello’nun eski çalıştığı hastaneye düzenlediği saldırının ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Bello, dengesiz, sinirli, tehditkar ve tacizci olduğu gerekçesiyle çalıştığı Bronx-Lebanon Hastanesinden 2015 yılında kovuldu. Hastaneye intikam saldırısı düzenleyen Bello, mesleğe yeni başlamış genç bir kadın doktoru öldürdü. 6 kişiyi yaraladı. Hastaneyi yakmak istedi başaramayınca da intihar etti.

Saldırıda yaşamını yitiren kadın doktorun kimliği konusunda yerel medyada bir isim yer alsa da ölü ve yaralıların isimleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Saldırıda ağır yaralıların sağlık durumunun iyiye gittiği, yaralılardan sadece birinin durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.

Hastane sözcüsü Errol Schneer düzenlediği basın toplantısında, saldırıda ağır yaralanan beş kişiden dördünün durumunun iyi olduğunun sadece bir yaralının durumunun ciddiyetini koruğunu, yaralılar arasında hastanede tedavi gören bir hastanın da olduğunu belirtti.

Sözcü Schneer, yaşanan olayın hem toplum hem de hastane için çok acı olduğunu söyledi. Hastane personelinin kendi hayatlarını riske atarak hastaları koruduğunu ifade etti.

Yangın çıkarmak istedi

Bello’nun, silahını doktor önlüğüne saklayıp hastaneye girdiği, saldırganın AM-15 tipi otomatik bir silah kullandığı açıklandı.

Hastanenin 16. katında elinde bir yanıcı maddeyle dolu bidon olduğu tespit edilen Bello’nun yangın çıkartmaya çalıştığı, yangın söndürücü sistemin devreye girmesiyle alevlerin kısa zamanda söndüğü belirtildi.

Hastaneyi yakmak isteyen Bello’nun, yangın çıkartmakta başarılı olamayınca da kendi silahıyla intihar ettiği öne sürüldü.

Saldırıdan iki saat önce gazeteye e-posta gönderdi

Bello, saldırıdan yaklaşık iki saat önce New York Daily News gazetesine bir e-posta göndererek, Bronx – Lebanon Hastanesi Tıp Merkezinin kariyer rüyalarını yok ettiğini yazdı.

Hastanenin, tıp alanında çalışabilmesi için ruhsat almasının yolunu kapattığını yazan Bello, bir hemşireyle kavga etmesi sonrasında bir iş arkadaşını tehdit ettiği iddiasıyla işinden kovulduğunu öne sürdü.

Bello, yazdığı e-postada bu işin içinde olduğunu iddia ettiği iki doktoru suçladı. 45 yaşındaki bir iş arkadaşını tehdit ettiği için görevinden tamamen kovulduğunu söyledi. 400 bin dolarlık parasını Bronx- Lebanon Hastanesine harcadığını öne sürdü. Tıbbi çalışma izin alma şansını engelleyen başka bir doktoru da itham etti. Ancak iki doktorun adını da saklı tuttu.

‘Çılgın bir adamdı kovduk’

15 dakika süren kanlı saldırı sırasında görgü tanıkları Bello’nun silahını ateşlerken, “Başım dertteyken niye bana yardım etmedin? “ diye bağırdığını duyduklarını ifade ettiler.

Bello’nun eski çalışma arkadaşı Dr. Maureen Kwankam yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Çılgın bir adamdı. Bu yüzden onu kovduk“ dedi.

Bello’nun 2014 yılının Ağustos ayında Bronx – Lebanon Hastanesi'nde çalışmaya başladığı, cinsel taciz iddiasıyla altı ay sonra da görevinden istifa ettirildiği belirtildi. Sabıka kaydı oldukça kabarık olan Bello’nun 2003 yılından itibaren dört ayrı cinsel taciz iddiasıyla tutuklandığı açıklandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG