Erişilebilirlik

NFL Maçında Kalbi Duran Oyuncunun Bilinci Açıldı


Amerikan Futbolu Ligi'nde (NFL) Cincinnati Bengals ile oynanan karşılaşmada yere yığılan ve kalbi duran Buffalo Bills oyuncusu Damar Hamlin'in bilincinin açıldığı ve yazılı olarak iletişim kurabildiği açıklandı.

Hamlin’le ilginen doktorlar, 24 yaşındaki oyuncunun “nörolojik olarak iyileşme belirtileri gösterdiğini" ve yazılı olarak iletişim kurabildiğini söyledi.

Doktorlar Hamlin'in uyandıktan sonra yazılı olarak maçı kimin kazandığını sorduğunu, Hamlin’e yanıt veren Doktor Timothy Pritts'in ise kağıda, "Damar, sen kazandın. Hayat oyununu kazandın" diye yazdığını aktardı.

Doktor Pritts, Hamlin'in maçın sonucunu sormasının sağlık durumunun iyiye gittiğinin işareti olduğunu söyledi.

Cincinnati Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki yoğun bakım ünitesinde tutulan Hamlin’in tedavisi solunum cihazına bağlı şekilde devam ediyor.

Doktorlar bir sonraki dönüm noktasının Hamlin'in kendi başına nefes almasını sağlamak olduğunu söylerken, Hamlin'in kalbinin durmasına çarpmanın etkisiyle mi yoksa önceden var olan bir durumun mu neden olduğunu söylemek için çok erken olduğunu kaydettiler.

Tekrar profesyonel futbol oynama ihtimalinin olup olmadığı sorulduğunda tedaviyi yürüten doktorlardan William Knight gazetecilere, "Bunu söylemek için henüz çok erken. Hamlin'in durumu hala kritik ve yoğun bakım ünitesinde kalmaya devam ediyor” yanıtını verdi.

Pazar günü normal sezonun son maçına çıkmaya hazırlanan Bills için bu olumlu gelişme sevindirici bir haber oldu. Bills takımının oyun kurucusu Josh Allen gazetecilere yaptığı açıklamada, takım arkadaşlarının uyandığını ve kendilerini düşündüğünü söyledi.

Damar Hamlin, bu hafta başında oynanan maçın ilk çeyreğinde Bengals oyuncusu Tee Higgins ile ikili mücadeleye girmişti.

Mücadelenin ardından ayağa kalkan ABD'li oyuncu, kısa süre sonra yere yığılmıştı. Saha içinde yaklaşık 15 dakika müdahalede bulunulan Hamlin, daha sonra hastaneye kaldırılmıştı.

Ev sahibi Bengals'ın 7-3 üstünlüğüyle sürerken yarıda kalan karşılaşmanın ertelendiği duyurulmuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG