Erişilebilirlik

Nijerya’da Boko Haram Saldırısı


Nijerya’da Boko Haram Saldırısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

Nijerya’da evsizler için yapılan bir kampın yakınındaki intihar saldırılarında en az 16 kişi yaşamını yitirdi. Saldırının Boko Haram tarafından düzenlendiği belirtiliyor.

Ulusal Afet Dairesi saldırının Kofa kasabasında Dalori kampına yakın bölgede meydana geldiğini belirtti.

Daire Sözcüsü Abdulkadir İbrahim, iki kadın intihar bombacısının kampa girmeye çalıştığını ancak güvenlik güçlerince püskürtüldüğünü kaydetti.

İbrahim, “Diğer iki kadın intihar bombacısı üzerlerindeki patlayıcıları 16 kişinin öldüğü Dalori Kofa kasabası yanında patlattı” dedi.

Daha önce 12-13 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmiş ancak İbrahim yaralılardan 3 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Ölen 16 kişi arasında bombacıların olmadığı kaydedildi.

Dalori, Maiduguri’nin 10km güneydoğusunda ve bölgede evlerini terketmek zorunda kalanlar için en büyük kamplardan biri bulunuyor.

Boko Haram daha önce kampı hedef almayı denemiş, en az 85 kişi geçen yıl Ocak ayında Dalori yakınlarında yaşayanları hedef alan saldırıda ölmüştü.

Halk bölgeden kaçarken kadın intihar saldırganları bombaları patlatmıştı.

Boko Haram sık sık bölgeyi hedef alıyor.

Saldırılar Boko Haram’ın hala tehdit unsuru olduğunu gösteriyor.

2009’da çatışmaların başlamasından buyana en az 20 bin kişi hayatını kaybetti, 2 milyon 600 bin kişi de evsiz kaldı. Evsiz kalanların birçoğu gıda sıkıntısı çekiyor, açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG