Erişilebilirlik

Noel Satışlarından Beklenti Büyük


Noel Satışlarından Beklenti Büyük
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

Amerikalı perakendeciler yılın en hareketli günlerine hazırlanıyor. Şükran Günü'nden sonra başlayıp Noel’e kadar süren bu dönemde, satış sektörü bir yıllık satıştan daha fazlasını gerçekleştiriyor. Ulusal Perakendeciler Birliği’ne göre, bu yılki satışlar geçen yılkini geçecek

Birçok perakendeci Noel alışverişi sayesinde ya kara geçecek ya da yılı zararla kapatacak. Bazıları, yıllık karının %20’sini Noel döneminde yapmayı umuyor. Ulusal Perakendeciler Birliği’nden Kathy Grannis’e göre, bu rakam, iyi veriler sayesinde daha da yüksek olabilir: “Benzin fiyatları düştü, tüketici güven endeksi yüksek, yeni iş sahası daha fazla - ki bu daha fazla maaş bordrosu demek. İşte bu nedenlerle tüketiciler daha fazla harcama yapacaktır.”

Ulusal Perakendeciler Birliği’nin son anketi Noel alışverişi için sıradan bir tüketicinin %5’lik bir artışla bu yıl 800 dolar harcamayı planladığını gösteriyor. Bu paranın bir miktarı da Internet üzerinden yapılacak. Veriler, her üç Amerikalıdan ikisinin Noel alışverişine Internet üzerinden başlayacağını gösteriyor. Uzman Ramesh Swamy en çok da telefon üzerinden Internet alışverişi bekliyor: “Tüketiciler, cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayarlarını kullanarak indirimli ürünleri arayacaklar. Dolayısıyla harcanan her bir doların 50 senti, Internet üzerinden harcanmış olacak.”

Noel zamanı Internet alışverişlerinin geçen yıla oranla %14 artarak 100 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor. Hediye kart satışlarında da bu yıl 31 milyarlık rekor bir satış beklentisi var. Ama yine de mağaza ve alışveriş merkezleri bu yıl da Noel zamanı en gözde yerler arasında olacak.

Michael Gregory, “Noel alışverişi için mağazalara gitmek büyük bir gelenek. Tüketiciler bu deneyimi yaşamak istiyor, bunu seviyor. O yüzden 2014 Noel sezonunda da büyük kalabalıkları dükkanlarda alışveriş yaparken göreceğiz,” şeklinde konuşuyor.

Birçok mağaza ve alışveriş merkezi de kara Cuma diye bilinen Şükran Günü ertesinde bir dizi indirim yaparak müşteri çekmeye çalıştı. Büyük kalabalıklar da bu indirimden yararlanmak için yarıştı. Ulusal Perakendeciler Birliği’ne göre, bu yıl Noel sezonunda tüketicilerin 617 milyar dolarlık alışveriş yapması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG