Erişilebilirlik

Norveçli Terör Zanlısı Akıl Hastası mı?


Norveçli Terör Zanlısı Akıl Hastası mı?
Norveçli Terör Zanlısı Akıl Hastası mı?

Norveç’li terör zanlısı Anders Behring Breivik’in avukatı müvekkilinin akli dengesi bozuk bir kişiye benzediğini söyledi.

Geir Lippestad Oslo’da düzenlediği basın toplantısında Breivik’in ölü sayısı ya da saldırılara gösterilen tepkinin farkında olmadığını açıkladı. Lippestad,mahkemede Breivik’in akli dengesinin bozuk olduğunu iddia etmek için henüz çok erken olduğunu da vurguladı.

Breivik’in avukatına “güçlü, etkili ve uyanık” olmak için ilaç aldığını söylediği bildiriliyor. Breivik ayrıca Norveç’te iki ve başka ülkelerde birçok islam karşıtı gruplarla ilişkisi olduğunu önesürüyor. Ancak Norveç polisi ve araştırmacılar Breivik’in bu iddiasını kuşkuyla karşılıyor.

Breivik Pazartesi günü ilk kez çıkarıldığı mahkemede gizli yargılandı. Yargıç duruşmadan sonra sanığın suçlamaları kabul ettiğini ancak yaptığının suç olduğuna hala inanmadığını açıkladı. Yargıcın açıklamasına göre sanık ayrıca Avrupa’yı “Müslüman işgalinden” kurtarmaya çalıştığını iddia ediyor ve iktidardaki İşçi Partisi’ni göçmenliği teşvik etmekle suçluyor.

Zanlının babası emekli diplomat Jens Breivik, Fransa’da gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun işlediği suçtan büyük utanç duyduğunu ve kendisini öldürmüş olmasını tercih ettiğini söyledi.

Başta saldırılarda ölenlerin sayısı 93 olarak açıklanmıştı. Ölü sayısının 76’ya indiren polis, ilk rakamın bu kadar fazla olmasını olayın yarattığı kargaşaya bağladı.

XS
SM
MD
LG