Erişilebilirlik

Obama Bugün 'Ekonomiyi Kurtarma' Planını Açıklayacak


Kasım 2012'de yapılacak Başkanlık seçimleri için adaylar yavaş yavaş ortaya çıkarken Amerika'yı ekonomik sorunlarından kurtararak ikinci kez seçilmeyi amaçlayan Başkan Obama için zaman daralmaya başladı
Kasım 2012'de yapılacak Başkanlık seçimleri için adaylar yavaş yavaş ortaya çıkarken Amerika'yı ekonomik sorunlarından kurtararak ikinci kez seçilmeyi amaçlayan Başkan Obama için zaman daralmaya başladı

Başkan Barack Obama’nın ekonomiyi yeniden canlandırma ve yeni istihdam alanı yaratma planı 300 milyar dolara mal olabilir.

Başkan Obama yeni planını bu akşam Kongre’nin iki kanadının özel oturumunda yapacağı konuşmada açıklayacak. Amerikan haber kuruluşlarına göre plan bir dizi vergi indirimi, uzun süredir işsiz kalanlara yardım yapılması ve altyapı harcamalarının arttırılmasını öngörüyor.

Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, Obama’nın konuşmasıyla ilgili ayrıntı vermeyi reddetti. Bununla birlikte Carney, planın ekonomik büyümeye ve istihdam yaratılmasına derhal etki edecek adımlara yoğunlaşacağını söyledi. Beyaz Saray sözcüsü ayrıca önerilere geçmişte hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partililerin destek verdiğini sözlerine ekledi.

Jay Carney, Başkan Obama’nın Kongre üyelerine derhal harekete geçme çağrısında bulunacağını bildirdi.

Başkan’ın açıklayacağı planın Cumhuriyetçi muhalefetten yoğun tepki alması bekleniyor. Cumhuriyetçi Partililer büyük borç içindeki federal hükümetin daha fazla harcama yapmasına karşı çıkıyor.

Başkan’ın planı ayrıca Cumhuriyetçilerin isteği doğrultusunda işverenlere yönelik vergi indiriminin devamını, yine daha fazla kişi çalıştıran şirketlere vergi kolaylıkları getiriyor. Obama ayrıca Amerika’nın eskiyen altyapısını, yolları, köprüleri ve okulları onarmak için yeni harcamalar yapılmasını önerecek.

Amerikan ekonomisi neredeyse durma noktasına geldi. 14 milyon kişi işsiz ve milyonlarca kişi kalifikasyonlarının altındaki part-time işlerle idare etmek zorunda.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG