Erişilebilirlik

Obama’dan Suriyeli Mültecilere 155 Milyon Dolar Daha Yardım


Başkan Obama’nın açıklamasına göre, Amerika’nın Suriye’de şiddetten kaçan sığınmacılara yeni yardım paketi, 155 milyon dolarlık insani yardım içeriyor

Başkan Obama, Suriye’deki çatışmalar yüzünden ülkelerinden kaçmak zorunda kalan mülteciler için Amerika’nın 155 milyon daha yardım yapacağını açıkladı. Başkan şöyle konuştu:

“Bugün yeni bir adım atıyoruz. Suriye’de yaşayan ve şiddetten kaçan mülteciler için 155 milyon dolar değerindeki ek insani yardım paketini onayladım. Buradan Suriye halkına sesleniyorum. Bu yeni yardım paketi çocuklar için daha çok ısıtıcı giysi, yaşlılar için daha fazla ilaç, aileler için daha fazla un ve buğday, zarar görmüş binalarda birlikte uyuyanlar için daha fazla battaniye, kışlık bot ve soba anlamına geliyor. Cinsel içerikli şiddete mağruz kalanlar için tıbbi bakım ve yaralılar için sahada yer alan hastaneler anlamına geliyor. Her ne kadar size karşı uygulanan şiddeti sona erdirmek için çalışıyor olsak da, bu yardım sizin günlük hayatta yüz yüze kaldığınız acil ihtiyaçlarınızı karşılamaya yöneliktir.”



Başkan Obama, Esad rejiminin iki yıldır Suriye halkına karşı acımasız bir savaş yürüttüğünü, evlerinde, ekmek kuyruklarında, üniversitelerde kadın, erkek, çocuk demeden sivilleri öldürdüğünü da söyledi. Obama, şöyle devam etti:

“Bu barbarlığın karşısında, Birleşik Devletler dünyadaki diğer devletlerle bir araya gelip Esad rejiminin bitirilmesi ve Suriye halkının haklarının korunduğu, barış içerisinde, herkesi kucaklayan, demokratik bir Suriye’ye geçiş dönemi çağrısında bulundu. Biz Esad rejimini izole etmek için çalışıyor, rejimi fonlarından mahrum bırakmak için yaptırımlar uyguluyor, Suriye Muhalif Koalisyonu’nu Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanıyor, bu gaddarlığın faillerini hesap vermeye çağırıyor ve ihtiyaç sahibi Suriyeliler için insani yardım sağlıyoruz.

Gönderdiğimiz yardımların üzerinde ‘Amerikan Malı’ ibaresi yok, fakat şüphesiz yardımlarımız Amerikalıların sorumluluğunu yansıtıyor. Amerikan yardımı milyonlarca Suriyeli için gıda ve temiz su demektir. Amerikan yardımı Şam, Dar’a ve Homs’daki yüzbinlerce hasta için ilaç ve tedavi demektir. Bu yardım bir milyon Suriyeli çocuk için aşı demektir. Amerikan yardımı Halep, Homs ve Dayr az Zawr’da yaşayan yarım milyon insani için kış yardımı demektir. Ve biz söz konusu yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için müttefiklerimizle ve ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz.”

Başkan Obama’nın verdiği bilgiye göre, bu yeni yardımla Amerika’nın Suriye’ye yaptığı toplam insani yardım 365 milyon dolara çıktı.

Başkan’ın açıklamasının tamamı için: http://www.whitehouse.gov/photos-and-video/video/2013/01/25/president-obama-announces-155-million-additional-humanitarian-as-0

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG