Erişilebilirlik

Obama G20'de Suriye İçin Destek Arıyor


Suriye G20 Zirvesi'nin Gündeminde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

Suriye G20 Zirvesi'nin Gündeminde

Başkan Barack Obama Rusya’da düzenlenen G20 zirvesinde dünya liderlerinden Amerika’nın Suriye’ye yönelik olası askeri müdahalesini desteklemelerini isteyecek.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, zirveye katılan liderlerin St. Petersburg’a varmalarından hemen sonra Suriye’nin toplantı gündemine ekleneceğini açıkladı.
Putin zirvenin açılış oturumunda yaptığı konuşmada liderlerin kendisinden uluslararası politika konularının, özellikle Suriye’nin de ele alınmasına zaman ayrılmasını istediklerini belirtti. Rusya cumhurbaşkanı Suriye konusunun akşam yemeğinde görüşülebileceğini de söyledi.

Suriye krizi resmen iki gün sürecek zirve gündeminde değil ama Obama ve diğer liderlerin konuyu ikili görüşmelerde ele almaları bekleniyor.

Obama Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşmeye giderken Suriye konusunu dünya liderleriyle kapsamlı biçimde ele almayı amaçladığını söyledi. Obama Suriye’de kimyasal silah kullanımının sadece trajedi değil uluslararası hukukun ihlali olduğunu belirtti.

Beyaz Saray güvenlik danışmanı Ben Rhodes, Obama ile Putin arasında şu sırada bir ikili bir görüşme planlanmadığını zirve sırasında iki liderin biraraya gelme fırsatı bulunduğunu açıkladı.

Rhodes, Amerika’nın Rusya’ya Suriye rejiminin kimyasal silah kullandığını gösteren kanıtlar sunmaya devam edeceğini de söyledi.

Bu arada Çin Maliye Bakan Yardımcısı Zhu Guangyao zirve öncesi Suriye’ye düzenlenecek bir askeri müdahalenin petrol fiyatlarını yükselteceğini ve küresel ekonomiye olumsuz etki yapacağını açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG