Erişilebilirlik

Obama Kongre’den İstihdam Paketini Onaylamasını İstedi


Obama Kongre’den İstihdam Paketini Onaylamasını İstedi
Obama Kongre’den İstihdam Paketini Onaylamasını İstedi

Beyaz Saray’da gazetecilerle konuşan Başkan, işsiz Amerikalıların desteğe, ekonominin de hızlı şarja ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ekonomin partizanca çekişmelere dayanamayacak kadar hassas olduğunu belirten Başkan, 447 milyar dolarlık istihdam paketinin 1,9 milyon kişiye iş sağlayacağını savundu.

Başkan, ekonomik büyümenin yavaşladığından kimsenin şüphesi olmadığını hatırlattı ve istihdam paketinin onaylanması durumunda işsiz sayısının azalacağını söyledi.

Amerikan ekonomisini canlandırmayı amaçlayan plan gelecek hata Senato’da oylamaya sunulacak. Muhalefetteki Cumhuriyetçi partinin hazırladığı alternatif planın yetersiz olduğunu ileri süren Başkan senatörlerden tasarıya evet demelerini istedi.

Cumhuriyetçi parti, Obama’nın planını gelecek yılki seçimlere siyasi yatırım olarak niteliyor ve başkanı ekonomik paketinde ödün vermemekle suçluyor.

Amerika’da hâlâ yüzde 9’un altına düşmeyen işsizlik oranının gelecek yılki başkanlık seçimlerinde Demokrat Partiyi ve Başkan Obama’yı zor durumda bırakması mümkün.

XS
SM
MD
LG