Erişilebilirlik

Obama Yenilginin Sorumluluğunu Kabul Etti


Obama Yenilginin Sorumluluğunu Kabul Etti
Obama Yenilginin Sorumluluğunu Kabul Etti

Başkan Barack Obama, partisinin ara seçimlerdeki yenilgisinin Amerikan ekonomisinin kötü durumundan duyulan derin hayal kırıklığını yansıttığını söyledi.

Obama, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında ekonomik iyileşmenin yeterince hızlı gerçekleşmemesinden kendisinin sorumlu olduğu belirtti.

Muhalefetteki Cumhuriyetçi Parti, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu ele geçirirken Senato’da da sandalye sayısını arttırdı.

Hiçbir partinin tek başına ülkeye yön veremeyeceğini vurgulayan Obama, Demokrat ve Cumhuriyetçilerin ortak bir zemin bulmak zorunda olduklarını söyledi. Cumhuriyetçilerin desteği olmadan kararların rahat alınamayacağını kabul eden Obama, Cumhuriyetçi Parti’nin istihdam yaratma ve ekonomiyi güçlendirme konusundaki önerilerine ise açık olacağı mesajını verdi.

Cumhuriyetçilerin lideri John Boehner’in, yeni Kongre Ocak’ta göreve başladığında Temsilciler Meclisi Başkanı olması bekleniyor. Boehner, partisinin ana hedefinin istihdam yaratmak ve hükümet harcamalarını azaltmak olduğunu açıkladı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG