Erişilebilirlik

Obama’dan Cumhurbaşkanı Gül’e Taziye Telefonu


Obama pose
Obama pose

Başkan Barack Obama, Soma’daki maden faciası dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü telefonla arayarak olaydan üzüntülerini bildirdi

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan Obama, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü telefonla arayarak, Soma madenindeki kazadan dolayı Amerikan halkı adına Türk halkına derin taziyelerini bildirdi. Başkan Obama Amerikan halkının dualarının, Türkiye’deki kazazedelerin aileleri ve yakınlarıyla birlikte olduğunu söyledi” ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, “Başkan, Amerika’nın kazadan etkilenenler için her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu belirtti, güçlü dost ve NATO müttefiki olan Türkiye’yle ilişkimize verdiğimiz önemi bir kez daha vurguladı” denildi.

BM’den de taziye geldi

Soma’daki maden faciasıyla ilgili olarak bir başka açıklama da Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’dan geldi. Genel Sekreter Ban’ın olaydan derin üzüntü duyduğu bildirildi.

Açıklamada, “Genel Sekreter babalarının, oğullarının, kardeşlerinin yasını tutan Türk halkıyla birlikte duruyor. Kendisi, kazanın nedeninin hızla araştırılması ve gelecekteki benzer felaketlerin önlenmesi yönündeki umutlarını paylaşıyor” denildi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG