Erişilebilirlik

Obama'dan Sürpriz Afganistan Ziyareti


Obama Bagram Hava Üssü'nde
Obama Bagram Hava Üssü'nde

Amerika Başkanı Barack Obama, Ulusal Anma Günü (Memorial Day) öncesinde Afganistan’daki Amerikan askeri birliklerine sürpriz bir ziyarette bulundu

Amerika Başkanı Barack Obama, Ulusal Anma Günü (Memorial Day) öncesinde Afganistan’daki Amerikan askeri birliklerine sürpriz bir ziyarette bulundu.

Bu, en son iki yıl önce Afganistan’a giden Obama’nın bu ülkeye yaptığı dördüncü ziyaret.
Amerika Başkanı’nın özel uçağı Air Force One, bu yolculukta Amerikan Folk müziği sanatçısı Brad Paisley’i de ağırladı. Paisley, Afganistan’daki Amerikan askerlerine moral konseri verdi.

Daha önce basına duyurulmayan bu sürpriz ziyarette Obama’ya Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice’ın yanı sıra, oğlu Afganistan’da asker olan başkanlık danışmanlarından John Padesta’da eşlik ediyor.

Bir grup Beyaz Saray muhabirinin de katıldığı gezinin, güvenlik endişesiyle daha önceden ilan edilmedi. Obama sabah saatlerinde Bagram Hava Üssü’ne vardı.

Obama’nın sürpriz Afganistan ziyareti aynı zamanda, Afganistan’da bulunan Amerikan askerleri ve NATO birliklerinin büyük bölümünün yıl sonunda bu ülkeden çekilmesi öncesinde bölgeye yaptığı son ziyaret olabilir.

Amerika’da her yıl Mayıs ayının son Pazartesi günü, Ulusal Anma Günü’nde (Memorial Day) askeri hizmet sırasında hayatını kaybedenler anılıyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG