Erişilebilirlik

Obama’yı Tatil Sonrası Yoğun Bir Gündem Bekliyor


ABD Başkanı Barack Obama, ailesiyle birlikte Atlantik Okyanusu kıyısındaki Martha’s Vineyard kasabasında geçirdiği 16 günlük tatilini noktalayarak Washington’a dönüyor. Obama’yı tatil sonrasında sel felaketinin vurduğu Louisiana’yı ziyaret, Asya turu ve Demokrat başkan adayı Hillary Clinton’ın kampanyasına destek dahil yoğun bir gündem bekliyor.

Obama, ay başından bu yana eşi Michelle Obama ve kızları Malia ve Sasha ile birlikte ülkenin kuzeydoğusundaki Massachusetts eyaletinde varlıklı Amerikalıların favori tatil mekanlarından Martha’s Vineyard’daydı. Obama burada vaktini bolca golf oynayarak, ailesi ve dostlarıyla yemek ve yürüyüşlerle geçirdi.

Başkan Obama, Washington’a dönüşünün ardından bu hafta Salı günü sel felaketi yüzünden 13 kişinin hayatını kaybettiği, binlercesinin de evsiz kaldığı güney eyaleti Louisiana’ya gidecek.

Clinton’ın seçimlerdeki rakibi Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, eyaleti geçen Cuma ziyaret etmişti. Obama eyaletin en kötü durumdaki kesimlerine federal fon desteği sağlasa da, selde evlerini kaybedenleri ziyaret için tatilini yarıda kesmemekle eleştirilmişti.

Ayrıca, şu anda tatilde olan Kongre’nin Eylül başında açılmasından sonra, Zika virüsüyle mücadeleye yönelik destek fonu paketi konusunda Kongre üyelerine baskısını artırmayı planlayan Obama, 2-9 Eylül günleri arasında Çin ve Laos’a kapsayan Asya turuna çıkacak. Bu muhtemelen Obama’nın ocak ayında başkanlık görevini bırakması öncesi son Asya gezisi olacak.

ABD Başkanı, Beyaz Saray’da ilk dönemindeki Dışişleri Bakanı, şimdiyse Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’a destek kampanyasına da hız vermeyi planlıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG