Erişilebilirlik

Obama’yı Zor Sorular Bekliyor


ABD Başkanı Barack Obama
ABD Başkanı Barack Obama

Amerika Başkanı Barack Obama, ailesiyle birlikte Noel tatilini geçireceği Hawaii’ye gitmeden önce her sene sonunda düzenlediği yıllık basın toplantısı için basın mensuplarının karşısına çıkacak

Amerika Başkanı Barack Obama, ailesiyle birlikte Noel tatilini geçireceği Hawaii’ye gitmeden önce her sene sonunda düzenlediği yıllık basın toplantısı için basın mensuplarının karşısına çıkacak.

Amerika Başkanı’nın basın toplantısında son dönemde gündeme damgasını vuran pek çok başlıkla ilgili soruları yanıtlaması bekleniyor. Bu konular arasında, Amerika’nın Küba ile ilişkileri normalleştirme için atacağı adımlar, Kuzey Kore’den geldiği tahmin edilen Sony Film şirketine yönelik siber saldırı ve Obama’nın tartışmalı göçmenlik yasası öne çıkıyor.

IŞİD’le mücadele kapsamında Amerika’nın attığı ve atacağı adımlar ile Senato’nun Amerika ve dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran “İşkence Raporu” ve Amerikan birliklerinin Afganistan’dan çekilmesi gibi başlıkların da ABD Başkanı’nın konuşmasında yer alması bekleniyor.

Obama’ya Kongre’deki muhalefet partisiyle olan gergin ilişkileri de sorulması muhtemel başlıklar arasında yer alıyor. Cumhuriyetçiler, Ocak ayından itibaren Kongre’nin iki kanadında da, yani hem Senato hem de Temsilciler Meclisi’nde kontrolü ele almaya hazırlanıyor.

Bu ayrıca, Kasım ayındaki Kongre ara seçimlerinde Demokratların, Cumhuriyetçiler karşısında yaşadığı yenilgi sonrasında, Obama’nın yapacağı ilk basın toplantısı olacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG