Erişilebilirlik

Oscar Adayları Belli Oldu


Bu yılki Oscar adayları Los Angeles kentinde açıklandı. Çekişmeli geçeceğine kesin gözüyle bakılan yarışmada en çok ilgiyi özellikle gerçek olaylara dayandırılan filmlerin göreceği belirtiliyor.

Özgür bir siyahın Amerikan İç Savaşı dönemi öncesinde kaçırılıp, satılmasını konu alan “12 Years a Slave-12 Yıl Köle” adlı filmle birlikte siyasi ve ekonomik yolsuzluk skandallarını konu alan “American Hustle” ve “The Wolf of Wall Street”, Somalili korsanların kaçırdığı bir geminin öyküsünü anlatan “Captain Phillips” ve kurgu-bilim türündeki “Gravity-Yerçekimi” adlı yapımlar, en iyi film dalında aday gösterildi.

En iyi aktör ödülünün favori adayları arasında “12 Years a Slave-12 Yıl Köle” adlı filmin başrol oyuncusu İngiliz kökenli Chiwetel Ejiofor, “The Wolf of Wall Street” filminin başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio, “Captain Phillips” filminin başrol oyuncusu Tom Hanks ve “Dallas Buyers Club” adlı filmde AIDS hastasını canlandıran Matthew McConaughey yer alıyor.

Kazanma şansı düşük olmasına rağmen, “All is lost – Herşey Kaybedildi” adlı dramda başrolü oynayan 77 yaşındaki Robert Redford da en iyi aktör adaylarına katıldı.

Bu yıl 86’ncısı Hollywood’da düzenlenecek olan Oscar Ödül Töreni 2 Mart Pazar günü televizyondan tüm dünyaya naklen yayınlanacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG