Erişilebilirlik

Öğretmen Protestosuna Sert Müdahale


Eğitim-Sen üyesi bir grup öğretmen ile KESK üyesi sendikacılar bugün öğle saatlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Müdürlük önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapmak isteyen gruba polis izin vermedi. Bunun üzerine grup üyeleri tepkilerini düdük çalarak gösterdi. Eylem için müdürlüğün karşı tarafına geçen eylemcilere burada da izin verilmedi. Polisle uzun süre pazarlık yapan gruba izin çıkmadı. Polis grubun slogan atmadan sessizce dağılmasını istedi.

Ancak izin verilmemesine rağmen grup adına bir kişi açıklama yapmak istedi. Açıklama başladığı sırada grubun çevresi çevik kuvvet ekipleri tarafından sarıldı. Çevik kuvvet önce kalkanlarla protestocuları dağıtmaya çalıştı. Ancak grubun direnmesi üzerine TOMA’lar tazyikli suyla müdahale etti. Daha sonra polis eylemlerini sürdürmeye çalışan grubu gözaltına almaya başladı. Gözaltı devam ederken, bazı öğretmenler tepkilerini “Biz eğitimciyiz, bize böyle davranamazsınız”sözleriyle dile getirdi.

Öğretmen Protestosuna Sert Müdahale
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:11 0:00

Bir saate yakın süre müdahale sırasında bazı eylemciler yakınlarda bulunan uluslararası zincir marketin şubesine girdi. Ancak polis içeri girerek eylemcileri ve destek veren bazı vatandaşları gözaltına aldı. Gözaltına alınan bir öğretmen bir sivil polis tarafından darp edilmek istendi. Ancak diğer polisler buna engel oldu. Polis amirleri öğretmenler gözaltına alınırken sık sık, “Dayak yok, dövmeyin diye” uyarılarda bulundu. Eğitim-Sen 42 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG