Erişilebilirlik

Ohio'da Etnik Mutfaklar Yoğun İlgi Görüyor


Ohio'da Etnik Mutfaklar Yoğun İlgi Görüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

Momo Ghar Restoranı sadece bir markadan fazlasına sahip ve içerdeki iki küçük masa uluslararası bir market. Yine de geçen yıl açılan Nepal ve Tibet restoranları, Yelp’in Colombus’taki bir numaralı lokantası oldu.

Nepalli göçmen Phuntso Lama, Momo Ghar’ın sahibi ve aşçısı. Lama, restoranında Momo isimli bir hamur işi yemeğinin çok satıldığını, günde belkide binlerce momo yaptıklarını söylüyor. Nepal'e özel yemekler yapan Lama, Columbus'a iyi bit lezzet getiridklerini belirtiyor.

Müşteriler fiyatların uygunluğundan da oldukça memnun ve hep geri geldiklerini söylüyorlar.

Son zamanlarda yapılan bir çalışma yabancı ülkelerde doğanların kentin yüzde 9’unu oluşturduğunu ortaya koyuyor.

Bu çeşitlilik, Columbus’un etnik gıda sektörüne canlılık kazandırmış.

Columbus gıda blog yazarı Bethia Woolf, restoran turu düzenleyen Columbus Gıda Maceraları sitesini 2010’da açtı. Müşterilerine yakın çevrede az bilinen etnik restoranları keşfetmeleri için rehberlik yapıyor.

Woolf Columbus'ta 40'tan fazla ülkeden etnik restoran olduğunu belirtiyor ve restoran turuna çıkanlar Hindistan, Meksika, Somali, Vietnam, Nijerya restoranları ve daha bir çoğunu ziyaret ediyorlar. Etnik gıda turu bölge halkı ve turistler tarafından yoğun talep görüyor.

Öte yandan mültecilerin kente akını da bölgeye canlılık getirdi.

Columbus Kenti Yardımcı Direktörü Guadalupe Velasquez, “Ohio’nun merkezinde 150-200 bin göçmen yaşıyor. Göçmenler tarafından yerel düzeyde ve eyelet bağlamında ödenen vergi 340 milyon dolar” diye konuşuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG